Haber / Zeynep TAŞTAN
Dijital ve yüz yüze öğrenme etkinlikleri kullanılarak gençlerin sağlıklı su ürünleri ve balık pişirme tekniklerini öğrenmelerini ve balıkçılık sektörüne ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal katılımlarını artırmayı, su ürünleri tüketim alışkanlıklarına dikkat çekmeyi amaçlayan Gastrofish Projesi’nin öğrenme faaliyetlerinden 3.sü Antalya’da gerçekleşti. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce düzenlenen teknik gezi ve workshop çalışmalarına üniversite öğretim elemanlarından Gastrofish Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Derya Güroy, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Programından Prof. Dr. Betül Güroy, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünden Öğr. Gör. Yasin Özaslan, Öğr. Gör. Mehmet Emin Tura ve Su Altı Teknolojisi Programından Öğr. Gör. İzzet Şahin katılım sağladılar. Ulusal ve uluslararası medya kuruluşları tarafından da yakından takip edilen Proje kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü laboratuvarları, kuluçkahaneleri ve Antalya Balıkçı Barınağı ziyaret edildikten sonra su ürünleri pişirme ve sunumu çalışmaları gerçekleşti. Ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, su ürünleri pişirme teknikleri konusunda yapılan eğitime yerinde katılarak incelemelerde bulundu. Etkinliğin kapanış-değerlendirme toplantısına uzaktan bağlantı ile katılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, üniversitemiz tarafından yürütülen Gastrofish Projesi’nin önemine vurgu yaparak, su ürünleri alanında yürütülecek projelere desteklerinin devam edeceğini belirtti.