yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘GARDEN A.Ş. için birlik vakti’

‘GARDEN A.Ş. için birlik vakti’
18.01.2022 12:55
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, GARDEN A.Ş. için birlik çağrısında bulundu. GARDEN A.Ş.’nin istihdam kapısı olduğunu söyleyen Çandır, “Yalova’mızın ve ülkemizin en önde gelen süs bitkileri üretim merkezlerinin başında, Yalova’da faaliyet gösteren GARDEN A.Ş. müessesesi geliyor” dedi. Çandır, “Mevsimlik çiçek, kesme çiçek, dış mekan süs bitkisi ve iç mekan saksılı süs bitkisi formlarında üretim yapan 41 farklı firmanın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan GARDEN A.Ş. bin küsür dönüm alanda, 2013 senesinden bugüne kadar, gerek oluşturduğu 1000’in üzerindeki istihdam, gerek ülke ekonomisine sağladığı katkı, ayrıca AR-GE departmanları aracılığıyla ortaya konulan çeşitli formlar ile de bitki çeşitliliğinin arttırılması noktasında da son derece önemli bir üretim merkezi konumundadır. Ancak, GARDEN A.Ş. müessesesi, 2013 senesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ile imzalanan arazi kullanım kira sözleşmesindeki fiyat artışı maddesine istinaden, maalesef faaliyet gösteremez hale gelmiştir. 2021 senesinde, toplam 3 milyon 558 bin TL kira ödemek durumunda kalan GARDEN A.Ş müessesesi, sözleşmede yer alan üretici fiyat artışı maddesi sebebiyle yüzde 79.8’lik bir kira artışı ile karşı karşıyadır. Bu durumda, 2022 senesi için toplam kira bedeli, 6 bin 401 bin TL olmaktadır ki, bu durumda işletmelerimiz, üretimi sürdürebilir olmaktan çıkmaktadır” diye konuştu.

‘Kira artışı kabul edilemez’..

Tüm imkanların GARDEN A.Ş. için kullanılması gerektiğini söyleyen Çandır, “Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Bey’in, Yalova İl Kongresi esnasında da ziyaret ettiği GARDEN A.Ş müessesesi, artan elektrik, asgari ücret, sera içi ısınma maliyetleri, gübre, ilaç giderleri sebebiyle zaten yeterince zor durumda iken, bir de TİGEM’in yüzde 79.8’lik kira artışı talebi kabul edilemez. Sürdürülebilir bir GARDEN A.Ş. işletmesi için, başta Yalova Valisi Muammer Erol başta olmak üzere, tüm ilgilileri, tüm Yalova milletvekillerini, tüm siyasi partileri birlik olmaya ve Yalova için can damarı durumundaki GARDEN A.Ş. müessesesine destek olmaya, eldeki tüm imkanları kullanmaya davet ediyorum. Yalova bir çiçek şehridir ve öyle kalmalıdır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.