yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
17°C
Yalova
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

FUTBOLDA SICAK SAATLER

FUTBOLDA SICAK SAATLER
21.02.2023 15:28
0
A+
A-

BAL’A YENİ STATÜ!

  • Deprem felaketi nedeniyle 3 haftadır oynanmayan ve akıbeti merak edilen Bölgesel Amatör Ligi ile ilgili yeni statü belirlenmek üzere.

Türkiye Futbol Federasyonu, BAL ve yerel amatör liglerle ilgili karar aşamasına geldi. BAL’da deprem bölgesinde bulunan takımların durumu görüşülürken; kararın birkaç gün içerisinde resmiyet kazanması bekleniyor.

 

Onur ERDİK

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun, amatör liglerle ilgili karar aşamasında olduğu öğrenildi. Bölgesel Amatör Lig ile yerel amatörlerle ilgili kararın yakın bir zaman içerisinde açıklanıp resmiyet kazanacağı kaydedildi.

TASKK Genel Başkan Yardımcısı açıkladı..

Önceki gün bir televizyon kanalına telefon ile canlı bağlanan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Ay, amatör liglerin gidişatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. OHAL ilan edilen 11 ilde hiçbir şekilde amatör spor müsabakasının yapılmayacağına dikkat çeken Ay, BAL’da 2 ve 7. Grup’ta geri kalan haftaların oynanmayacağını dile getirdi. BAL 1. Grup’ta 4 Diyarbakır takımının olduğunu ve üçü ligden çekildiğini kaydeden Remzi Ay, bir takım farklı bir il belirleyecek ve maçlarına o ilde devam edeceğini bildirdi.

Kahramanmaraş ve Adana 1954 üst lige alınabilir..

Öte yandan BAL’da 2. Grup lideri Kahramanmaraş İstiklalspor ile 7. Grup lideri Adana 1954 Futbol Kulübünün üst lige alınması için tavsiye kararları TFF’ye sunuldu. Ayrıca bu iki grupta büyük olasılıkla daha önce çekilenler hariç ligden düşme olmayacak. Alt liglerden yükselme sayısına bakarak bu hafta son kararın verileceği ve TFF’ye iletileceği öğrenildi. Play-off sistemi devam ederse 1. Grup ve 8. Grup liderleri için ya birbirleri ile oynamaları ya da farklı bir sistemle oynatılmaları belirlenecek.

14 takımın 3. Lig’e alınması söz konusu..

TASKK’ın TFF’ye sunduğu maddeler arasında play-off’un komple iptal edilmesi de bulunuyor. Play-off iptal edilip grup liderlerinin, 2+12 şeklinde 14 takım olmak üzere TFF 3. Ligi’ne alınması istendi. Önümüzdeki sezon BAL’dan daha çok takım alarak Süper Lig rezerv takımlarının katılımı ile TFF 3. Ligi’nin 4 grup yapılması da planladı ve son aşamaya gelindi. U14-U15-U16-U17 ligleri komple iptal edildi. U-18 için bekleme kararı alındı. Bundan sonra tüm amatör şampiyonaları deprem riski en az olan illerde yapma kararı alındı. Yapılacak şampiyonalarda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalınması planlandı. Bu hafta yeni görüşmelerle birlikte yerel ligler için de alınacak kararlar, Türkiye Futbol Federasyonu’na iletilecek. Bu kararların hepsinden başka farklı olasılıkların da hesaba katarak tavsiyeler TFF’ye sunuldu. Son kararı TFF alacak ve açıklayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.