yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

FİYAT ETİKETLERİ MERCEK ALTINDA

FİYAT ETİKETLERİ MERCEK ALTINDA
09.01.2024 12:48
0
A+
A-

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, etiketlerin yönetmeliğe uygun olup olmadığını inceledi..

 

Haber / Esin KAYA

Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin ardından Yalova’nın Altınova ilçesinde fiyat etiketleri mercek altına alındı.

1 Ocak’ta yürürlüğü girdi..

Lokanta, restoran, kafe ve benzeri işletmelerin sunduğu mal ve hizmet fiyatlarında, enflasyon oranının ve maliyetlerin çok üzerinde, devamlı fiyat artışları yapıldığı yönündeki şikâyetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişiklik yapmıştı. 1 Ocak’ta yürürlüğü giren düzenlemeyle tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedeflendi.

Denetimler arttı..

Altınova Belediyesi Zabıta ekipleri de yönetmeliğin kusursuz bir şekilde uygulanması ve olası vatandaş mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için denetimlerini artırdı. Söz konusu yönetmeliğe tabi işletmelerde fiyat etiketleri tek tek kontrol edildi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin denetimlerin hız kesmeden devam edeceği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.