yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

FİNALİN ADI KONDU

FİNALİN ADI KONDU
30.04.2023 16:19
0
A+
A-
  • Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Kupası-3 organizasyonda finalistler belli oldu.

 

İtalya temsilcisi Dinamo Sassari ile Almanya ekibi Hannover United, Avrupa şampiyonluğu için kozlarını paylaşacak.

 

Onur ERDİK

 

Yalova ve Bursa’nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Federasyonu (IWBF Europe) Avrupa Kupası-3 finallerinde grup maçları ile klasman müsabakaları yapıldı ve final biletini alan takımlar da netlik kazandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın katkılarıyla Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün (YOSK) ev sahipliğinde düzenlenen ve 7 takımın yer aldığı turnuvada ilk iki gün müsabakaları tamamlandı. Ülkemizi YOSK’un yanı sıra bu kupada İzmir Büyükşehir Belediyesi de temsil ettiği kupa 3’te Almanya’dan Hannover United, Büyük Britanya’dan London Titans, Fransa’dan Toulouse IC, İsviçre’den Pilatus Dragons RCZS ve İtalya’dan Dinamo Lab Banco Di Sardegna Sassari takımları mücadele verdi. Bir diğer İtalya temsilcisi Treviso ise turnuvadan çekildi.

 

YOSK, açılış maçını kaybetti.

Finallerin ilk gününde ev sahibi YOSK, Hannover United’a 71-46 mağlup oldu. Yeşil-kırmızılılar, günün ikinci seansında London Titans’a 85-81 kaybederek yarı finale yükselme şansını kaybetti. Bir diğer temsilcimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi ise gündüz seansında Toulouse IC’yi 74-71 yendi. Akşam seansında ise ekibimiz, Dinamo Sassari’yi 71-67’lik skorla geçti. İlk günün diğer müsabakasında Toulouse IC, akşam seansında Pilatus Dragons’u 79-67 mağlup etti.

 

Heyecan ikinci gün müsabakalarıyla devam etti.

Finallerin ikinci gününde gündüz seansı kapsamında üç maç oynandı. Büyük Britanya ekibi London Titans, Almanya temsilcisi Hannover United’i 58-54 mağlup etti. Temsilcilerimizden İzmir Büyükşehir Belediyesi de İsviçre takımı Pilatus Dragons’u 67-42 ile geçti. Gündüz seansının son maçında İtalya temsilcisi Dinamo Sassari, Fransa ekibi Toulouse IC’yi 91-76 yendi ve grup aşaması sona erdi. Akşam seansında bir diğer temsilcimiz Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK), klasman maçında Toulouse IC’ye 77-71 kaybederek, Avrupa Kupası-3 finallerini altıncılıkla tamamladı.

 

Sassari ile Hannover finalde..

Turnuvanın akşam seansında ise yarı final karşılaşmaları oynandı. Dinamo Sassari, London Titans’ı 78-50 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Hannover United’a 82-58 yenilince final şansını kaçırdı. Organizasyonun üçüncülük maçında London Titans-İzmir Büyükşehir Belediyesi mücadelesi olacak. Final maçında da Dinamo Sassari ile Hannover United takımları karşı karşıya gelecek.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.