yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

FATİH ERBAKAN YALOVA’DAYDI..

FATİH ERBAKAN YALOVA’DAYDI..
25.09.2022 15:51
0
A+
A-

MUSTAFA BERBER YENİDEN BAŞKAN!

  • Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tek aday olarak gidilen seçimde, İl Başkanı Mustafa Berber yeniden başkanlığa seçildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yalova İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi için Yalova’ya geldi. İl Başkanı Mustafa Berber, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2. Olağan Yalova İl Kongresi’nde bir selamlama konuşması yaptı.

‘Tüm ilçelerde varız’..

Yalova’da teşkilat çalışmalarının hızla sürdüğünü söyleyen Başkan Berber, “Her ay takriben 30 bin üyemiz bize teveccüh gösteriyor. Türkiye’de böyle bir parti yok. Yalova’da da ayda 80 üyemiz var. Bazen biz insanlara değil, insanlar bize ulaşıyorlar. Bunun sebebi ülkenin kötüye gidişi. Yalova’da tüm ilçelerde varız. Parti binalarımız, teşkilatlarımız var. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız var. Yalova’da bini aşkın üyemiz var. Hedefimiz yüzde 2 buçuk seçmeni üye yapmak. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bugün de burada Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın katılımıyla partimizin 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiriyoruz. Kongremiz hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.

‘Hedefe birer birer kavuşacağız’..

Kongrede partililere seslenen Fatih Erbakan, “Geçen hafta Niğde’de ve Osmaniye’de salona sığmayan kalabalıklar. Bugün az evvel Kütahya’da salona sığmayan kalabalıklar. Bugün yine burada, Yalova’da salona sığmayan kalabalıklar ve hepsinden önemlisi bu coşku, bu heyecan inşallah Milli Görüşü ikinci 40 yılda iktidara taşıyacaktır. İnşallah Erbakan hocanın birinci 40 yılda gösterdiği hedeflere birere birer kavuşmamız inşallah nasip olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Erbakan hocamızı taklitçi zihniyetler Türkiye’yi yönetiyor’..

Türkiye’nin 25 senedir Milli Görüş zihniyetiyle yönetilmediğini belirten Genel Başkan Erbakan, “Erbakan hocamızı taklitçi zihniyetler Türkiye’yi yönetiyor. Türkiye’yi gezip dolaşıyoruz. Aç kalmak, işsiz kalmak, borca esir olmak. Atasözü gibi Erbakan hocamız bunları ortaya koymuş. Açlık sınırı Türkiye’de 7 bin 4 lira olmuş. Asgari ücret 5 bin 500 lira. Emekli maaşı onunda altında. Türkiye’deki milyonlarca asgari ücretli ve emekli açlık sınırının altında demek. Halkın yüzde 45’i matematiksel olarak açlık sınırının altında. Yoksulluk sınırı 22 bin lira. 4 kişilik bir ailenin 22 bin liranın altında geliri varsa, o aile yoksul oluyor. Türkiye’nin yüzde 90’a yakını yoksul. Milletvekilleri bile yoksul sınıfı noktasına geldi. Bu enflasyon ve hayat pahalılığıyla. Bunu doğrulayan bir gerçek de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2021 yılında 11 milyon 362 bin vatandaşa gıda yardımında bulundu. ‘5 milyon 7 bin haneye sosyal yardım yaptık’ diyor. Enerji Bakanlığı, ‘4 milyon haneye doğalgaz- kömür desteğinde bulunduk’ diyor. 5 milyon 7 bin hane temel gıda ihtiyacını karşılayamıyor. 15- 20 milyon insan elektrik faturasını ödeyemiyor. Erbakan hocamızın sözüne geldik: Milli Görüş ile yönetilmezsek aç kalırız. Vatandaşın bankalara borcu var. AK Parti iktidara geldiğinde 6. 6 milyar liraymış. Bugün geldiğinde ne kadar oldu? 1. 2 trilyon lira. Hepimizin bankalara olan borcu. 20 senede 180 misli artmış” şeklinde konuştu.

Berber yeniden başkan..

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçime tek aday olarak giren Mustafa Berber yeniden başkanlığa seçildi. Berber, Yalova için Türkiye için çalışacaklarını ifade ederek, partililere teveccühünden dolayı teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.