yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

FARKINDALIK SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

FARKINDALIK SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK
21.04.2024 14:23
0
A+
A-

KANSER, KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI FARKINDALIK SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Yalova Üniversitesi, kanserle mücadele ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. “KANSER, KAN ve KÖK HÜCRE BAĞIŞI FARKINDALIK” konulu sempozyum, 29 Nisan 2024 tarihinde Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

29 Nisan 2024 tarihinde Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde kanser, kan ve kök hücre bağışı farkındalık sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumun açılış konuşmasını yapacak isimler arasında, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yıldız, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı bulunuyor. Ayrıca sempozyumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent Yiğit ve Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu üstlenecek.

KANSERLER VE KÖK HÜCRE NAKLİ GİBİ ÖNEMLİ BAŞLIKLAR ELE ALINACAK..

Sempozyumun ana oturumlarında, kanser oluşumu, risk faktörleri ve korunma yöntemleri gibi konuların yanı sıra hematolojik kanserler ve kök hücre nakli gibi önemli başlıklar ele alınacak. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erdem Çubukçu ve Özel Nilüfer Doruk Hastanesi’nden Prof. Dr. Rıdvan Ali gibi alanında uzman isimler konuk konuşmacı olarak katılacaklar.

KAN VE KÖK HÜCRE NAKİL SÜREÇLERİ ANLATILACAK..

Sempozyumun ikinci bölümünde ise kan ve kök hücre nakil süreçleri detaylı bir şekilde ele alınacak. Türk Kızılay’ından Oya Koçak ve Sağlık Bakanlığı’ndan TÜRKKÖK Uzmanı Ramazan Çiçek, kan bağışı ve kök hücre bağışı süreçleri hakkında katılımcıları bilgilendirecekler. Sempozyumun düzenleyicisi olan Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Karacan ve İç Hastalıkları Hemşireliği intörn öğrencileri, etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için çalışmalarına devam ediyor. Katılımın ücretsiz olduğu sempozyum, kanserle mücadelede toplumsal bilinci artırmayı hedefliyor. Kanser, kan ve kök hücre bağışı konularında bilgi sahibi olmak isteyen herkesin katılımı bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.