yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

EYLÜL AYINDA HİZMETE BAŞLAYACAK

EYLÜL AYINDA HİZMETE BAŞLAYACAK
24.08.2022 17:03
0
A+
A-

Yalova’da 2019 yılında yapımına başlanan 400 Yataklı Yeni Yalova Hastanesi 17 Ağustos tarihinde geçici kabul işlemleri tamamlanarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmişti. Hastanede hizmete geçiş sürecine girildi..

 

Yeni hastanenin açılış ve mevcut hizmet binasının taşınma süreçleri hakkında Yalova Valisi Muammer Erol, milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile AK Parti yöneticilerine bilgilendirme ve yerinde değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi..

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, ”400 Yataklı Yeni Hastane’nin Eylül ayında hizmete başlaması bekleniyor. Yeni hastanemizin temizliğine başlandı. Yalovalı vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde kademeli olarak hastanenin hizmete başlaması planlanıyor” dedi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova ValisiMuammer Erol başkanlığında gerçekleşen toplantıya, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüşve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve il yöneticileri katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray tarafından süreç ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

‘EYLÜL AYINDA HİZMETE BAŞLAYACAK’..

Hastanenin Eylül ayında hizmete başlayacağını söyleyen Eray, “400 Yataklı Yeni Hastane’nin Eylül ayında hizmete başlaması bekleniyor. Yeni hastanemizin temizliğine başlanmış olup, Yalovalı vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde kademeli olarak hastanenin hizmete başlaması planlanmaktadır. İlk aşamada acil servisin açılması planlanmış olup mevcut hastanede eş zamanlı olarak hizmet vermeye devam edecek şekilde, bir süre hizmet verilerek süreç gözlemlenecektir. Akabinde 15 poliklinik odası, 10’ar yataklı dahili ve cerrahi servis odaları, 1. basamak yoğun bakım ünitesi ve 4 ameliyathane odası, fizik tedavi ünitesinin, idari birimlerin, yemekhanenin taşınması sağlanacak olup, bu şekilde de bir süre hizmet verilecektir. Sonrasında da yine kademeli olarak yeni hastaneye taşınma süreci tamamlanacaktır” dedi.

‘HİZMET KAPASİTESİ ARTACAK’..

Mevcut hastaneni hizmet kapasitesinin de artacağını söyleyen Eray, “400 Yataklı Yeni Hastane ile birlikte mevcut hastanenin hizmet kapasitesinde büyük ölçüde artış gerçekleştirilecek. Mevcut hastanede 250 olan hasta odası yatak sayısı 289’a, yoğun bakım yatak sayısı 60’dan 90’a, ameliyathane sayısı 11’den 17’ye, acil müşahede sayısı 18’den 60’a, diyaliz yatak sayısı 22’den 35’e, kemoterapi koltuk sayısı 6’dan 12’ye, endokskopi masa sayısı 2’den 8’e yükselecek. Yeni hastanenin hizmete girmesi ile birlikte özellikli hizmet birimlerinden olan yanık ünitesi, çocuk yoğun bakım ünitesi ve kemoterapi yatağı da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.