yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

EVİNİ DİYANETE BAĞIŞLADI

EVİNİ DİYANETE BAĞIŞLADI
26.06.2022 11:10
0
A+
A-

 

Hayırsever Hacı Haaaaaaa Hacı Saliha Tahsinoğlu, evini cami hizmetlerinde kullanılmak üzere ‘kayd-ı hayat’ şartıyla Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Hayırsever Hacı Haaaaaaa Hacı Saliha Tahsinoğlu, evini cami hizmetlerinde kullanılmak üzere ‘kayd-ı hayat’ şartıyla Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı. Bağış sebebiyle TDV Genel Merkezi tarafından kendilerine gönderilen teşekkür belgesini İlçe Müftüsü ve TDV Altınova Şube Başkanı Recep Eren, Hacı Saliha Tahsinoğlu’na takdim etti. Takdim sırasında duygusal anlar yaşandı.

‘ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ’..

Altınova Müftüsü ve TDV Altınova Şube Başkanı Recep Eren, yaptığı açıklamada, “Merhum Sabahattin Tahsinoğlu ve Sabiha Tahsinoğlu oturdukları dairelerini Kalıcı Konutlar Camii İmam Hatibi Hacı Diner Hocamız aracılığı ile cami hizmetlerinde kullanılmak üzere ‘kayd-ı hayat’ şartıyla TDV Altınova Şubesi’ne bağışladılar. Rabbim Merhum Hacı Amca’mıza rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hacı Saliha Teyze’mize de sağlık ve afiyet içinde hayırlı ömürler versin” dedi.

‘MANEVİ OĞLUNA TEŞEKKÜR ETTİ’..

Müftü Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hacı Saliha Teyze, Yunanistan Gümülcine’den ülkemize göç eden muhacirlerdendir. Çektikleri sıkıntıları, ülkemizde yaşadığı güzel günleri, beş defa Kabe’ye gidişini duymayan kulaklarına rağmen daha dün gibi hatırlayarak gözyaşları ile anlattı. Hacı Diner Hoca’mız da yazıyla kendisiyle iletişim kurdu. Ayrıca bu bağışa vesile olan, Hacı Saliha Teyze’mizin alışverişini yapan, hastaneye götürüp-getiren, evinin temizliğini üşenmeden yapan, Hacı Saliha Teyze’mizin ifadesiyle ‘Allah bana dünyada çocuk nasip etmedi fakat ahiri ömrümde bana dünya ve ahretlik bir oğul verdi’ diye kastettiği kıymetli Hacı Diner Hoca’mıza hassaten çok teşekkür ediyorum. Rabbimiz ahir ve akıbetimizi hayreylesin.”

DUALAR EDİLDİ..

Hacı Diner, Kemalettin Kaya ve Halil İbrahim Köse, teşekkür belgesinin takdimi sırasında Merhum Sabahattin Tahsinoğlu Amca’nın ruhuna ithafen Kur’an okumayı da ihmal etmediler. İlçe Müftüsü Recep Eren ayrıca, dairelerini TDV’ye bağışlayan Saliha Tahsinoğlu’na teşekkür ederken eşi Merhum Sabahattin Tahsinoğlu’na da yüce Allah’tan rahmet diledi ve Kur’an tilavetinde bulunan hocalara teşekkür etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.