Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, etteki fiyat artışının haftalık oranda değişiklik gösterdiğini söyledi. Önceki yıllara göre en yüksek fiyat artışının yılsonunda başladığını ifade eden Bahar, “Sektörümüz daha önceden böyle bir fiyat artışı yaşamamıştı. 75 TL’ye sattığımız kuşbaşının kilosu bu hafta 95 TL oldu. Kıymanın kilosu 70 TL iken 90 TL oldu. Önümüzü göremez olduk. Sadece gıda sektöründe değil, bu fiyat artışı her yerde söz konusu. Kar payımızı az tutarak, bu fiyatları tezgahlarımıza yansıtıyoruz. Her hafta neredeyse yüzde 2’lik artışla etiket değiştiriyoruz. Firmadan aldığımız ürün gelene kadar yolda fiyatı yükseliyor” dedi.
‘Hem esnaf hem de tüketici zorlanıyor’..
Hızlı fiyat artışına ilk defa bu yıl rastladıklarını söyleyen Bahar, “İki aylık zaman diliminde yüzde 25’lik bir artış ile karşı karşıya kaldık. Ürün tezgaha gelmeden fiyatı değişiyor. Kemiksiz tavuk göğsünün kilosu 65 TL. Biz 5 lira kar yapıyorsak, 2 lira kar yapıyoruz. Bu durum hem esnafı hem de tüketiciyi zorluyor” diye konuştu.