yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4893
EURO
34,7787
ALTIN
2.421,85
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

Eşref Ziya Yalovalılarla buluştu

Eşref Ziya Yalovalılarla buluştu
30.05.2022 16:18
0
A+
A-

 

Haber / Esin KAYA

İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümü, Yalova Üniversitesi ile Yalova Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen program ile kutlandı.

İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahne alan Eşref Ziya, en güzel eserlerini Yalovalı vatandaşlar ve Yalova Üniversitesi öğrencileri için seslendirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla düzenlenen programa, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, protokol üyeleri, il müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yalova Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Yalova halkı katıldı.

Programın açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yaptı. Bahçekapılı, konuşmasında, “Nice kitaplara sığmayan, dillere destan olmuş bir şehirdir İstanbul. Nice komutanların hayali, nice fatihin büyülü rüyasıdır. Kıtaları birbirine bağlayan bir inci ve sevgili Peygamberimizin fethiyle müjdelediği aziz bir şehirdir. İki büyük cihanın kesinti noktasında Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeğidir. İstanbul’un fethi, mukaddes bir ideal ve yüce bir gayenin eseridir. Bosna’dan Kudüs’e, Medine’den Şam’a, Edirne’den Buhara’ya, Bursa’dan Taşkent’e, Semerkant’tan Belh’e İslam dünyasına ruhunu vermiş şehirlerin başkenti, kalbi ve ruhudur. Fethin yıldönümünde, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın müjdesine mazhar olan siyasi dehasıyla İstanbul’un kapılarını açan Fatih Sultan Mehmet Hanı ilmi, irfanı ve hikmetiyle fethin manevi komutanı Akşemseddin Hazretlerini, son nefesini sancağı surlara dikerek veren kahramanlık abidesi Ulubatlı Hasan’ı, vatan semalarında ezanlarımız dinmesin, bayrağımız inmesin diye toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, makamlarını âli, mekanlarını cennet eylesin. Rabbim bizleri de son nefesimize kadar şehitlerimizin yolundan ayırmasın” ifadeleriyle İstanbul’un fethinin önemini ve bu süreçteki maddi ve manevi değerlerin önemine atıfta bulundu.

Bahçekapılı, ayrıca, “Fetih, açmaktır. Fetih, köhnemiş kilitleri açmak, pas tutmuş kapıları aralamak ve Fatih Sultan Mehmet’in ifadesiyle ‘gönüllere giriş yapmaktır’. O, İstanbul’un surlarına yaklaştığında ordusuna, biz toprakları değil gönülleri fethetmeye gidiyoruz diyerek, fethe yeni bir anlam ve değer katmıştır. Böylece sadece bir şehir değil gönüller de fethedilmiştir. Fetih zalime dur diyebilmek, zulme itiraz edebilmektedir. Fetih kutlu bir yürüyüş ve İslam medeniyeti açısından yeni bir devrin başlangıcı, bu aziz milletin geleceğidir. Fetih, bir çağın sonu; yeni bir çağın açılışıdır. Bu yeni dönem aynı zamanda dünyanın İslam medeniyetiyle daha hızlı bir şekilde tanıştığı ve izleri bugüne kadar devam eden ve yarınlara da ışık tutacak bir vizyon belgesidir” diyerek fethin geçmişteki izlerine vurgu yaparak gelecek için de önemli bir değer olduğunu belirtti.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ OLDUKÇA MUTLULAR’..

Konserin ardından sahneye çıkan Başkan Vekili Tutuk, “Üniversitemizle Yalovalı hemşerilerimizi buluşturmaya devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz etkinliklerden hem Yalovalılar hem de öğrencilerimiz oldukça mutlular. İstanbul’un Fethi’nin 569. Yıl dönümü kapsamında bugün sahne alan ve birbirinden güzel eserlerini seslendiren değerli sanatçımız Eşref Ziya Beye teşekkür ediyorum” dedi.

EŞREF ZİYA TERZİ KONSERİ..

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Agah Terzi,  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gönüllere dokundu. Sonrasında Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Adiviye Tosun, Ali Ata ve Özkan Çakır tarafından İstanbul’un fethine dair şiirler okundu. Ardından, fetih programı kapsamında düzenlenen Eşref Ziya Terzi konseri başladı. İstanbul’un fethinin yıl dönümüne atıf yapan,  milli ve manevi duyguları coşturan birbirinden güzel eserler Eşref Ziya Terzi tarafından seslendirildi. Programın ardından Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, Eşref Ziya Terzi’ye plaket ve çiçek takdim ettiler. Program teşekkür konuşmaları ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.