yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

‘ESNAFIN AYAKTA KALACAK GÜCÜ YOK’

‘ESNAFIN AYAKTA KALACAK GÜCÜ YOK’
14.12.2021 17:10
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek Partisi İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Merkez İlçe Başkanı Metin Fitoz, İl Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Mehtap Ensarioğlu, Çınarcık İlçe Başkanı Atilla Tanın, İdari ve Mali İşler Başkanı Atilla Ersin Demir, Dış İlişkiler Başkanı İbrahim Ahmethan, İnsan Hakları Başkanı Mustafa Kıran ve parti gönüllülerinden oluşan Gelecek Partisi Heyeti, Yalova Merkez’de esnaf ve saha ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen, bilhassa Yalova ile ilgili olarak beklentileri not eden Gelecek Partisi Heyeti,  parti çalışmaları hakkında da vatandaşlarla bilgi paylaşımında bulundu. Esnafların ekonomik anlamda zor bir süreç geçirdiğini ifade eden İl Başkanı Kürşat Emre Çandır,  “Sahada bu durumu daha yakından görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. Çandır, “Banka kredilerini ödeyemeyen, yüksek enflasyon nedeniyle sattığı malı tekrar aynı fiyata rafına koyamayan, dövizdeki dalgalanmalar sebebiyle ertesi günü endişe ile karşılayan, yüksek kiralar ve vergiler nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan bir esnaf topluluğumuz var. Pandemi ile birlikte açıklanan yardımların da yaraya merhem olmaktan uzak. Yöneticilerin, lüks harcama ve yatırımlardan uzak, vatandaş merkezli çalışmalar yürütmesi gerek” dedi. Yarın seçim varmış gibi sahada olmaya devam edeceklerini ifade eden Çandır, vatandaşların teveccühlerinden de son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

‘Esnafın ayakta kalacak gücü yok’..

Mimar Sinan Caddesi ve Arabacılar Sokak esnafının sorunlarını da dile getiren Çandır, zincir AVM’lerin cadde esnafını olumsuz yönde etkilediğini, kış aylarının gelmesiyle birlikte doğalgaz ve elektrik tüketiminin arttığını, yeni fiyatlandırma ile birlikte esnafın ayakta kalacak gücünün kalmadığını ifade etti. Pandemi sürecinde dükkanlarını kapatmak zorunda kalan Yalova esnafının, bu süre zarfında yeterli devlet desteği görmediğini, ancak aralıksız çalışan AVM’lerin, esnafımızın tüm ürün yelpazesini adeta ele geçirdiğini, bu durumun da yerel esnafa olan talebi her geçen gün ortadan kaldırdığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.