yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘ESNAF ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN’

‘ESNAF ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN’
20.12.2023 16:26
0
A+
A-
  • Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, 2023 yılının esnaf için çok verimli geçmediğini ifade ederek, HABERCİ’ye özel değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimler öncesinde siyasilere de seslenen Erbul, “Esnafı siyasete malzeme etmeyin” dedi.

  • ..”Perakende yasasının çıkmasını, BAĞ-KUR prim gün sayısının 7200 gün olmasını, kredilere daha kolay şekilde ulaşılmasını bekliyoruz.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, asgari ücrete yılda iki kez yapılan zammın enflasyonu oranını da arttırdığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği yılda bir kez zam yapılma kararı, bir nebzede olsa enflasyon artışının önüne geçecektir” dedi. HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulunan Erbul, yerel seçimler öncesinde siyasi parti temsilcilerinin esnaf üzerinden birbirine cevap vermemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘Asgari ücrete yapılan ara zam enflasyon artışını tetikliyor’

Asgari ücrete yapılan ara zammın enflasyon artışını tetiklediğini belirten Erbul, “Sene başında bir deprem felaketi yaşadık. İnsanlarımız oraya odaklandı, depremle ilgili çalışmalar yaptık. Bu yaz biraz hızlı geçti. 2024 yılının, 2023 yılından daha güzel geçmesini temenni ediyoruz. Faiz oranlarının yükselmesi, hem ara dönemde hem de yılsonunda yapılan asgari ücret zammının fiyatlanma üzerinde önemli rol üstlendiğini düşünüyorum. Bu yapılan ara zamların enflasyonu tetiklediğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız ara dönemde asgari ücrete artış yapılmayacağını söyledi. Piyasa fiyatlarının oturması için öyle olması lazım. İster istemez asgari ücrete yapılan zamlar, malzeme fiyatları, SGK fiyatlarına yükseltiyor. Bu yükseltmelerde fiyatlara yansıyor. Sene başında örneğin yüzde 40 artış yapılıyor, sene ortasına baktığımızda bir malın fiyatı yüzde 100 artmış oluyor. Bu da enflasyon artışına neden oluyor. Esnaf ve vatandaşlar durumdan olumsuz etkileniyor. Bu yüzden sene başında yapılacak zammın daha uygun olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘Perakende yasasını bekliyoruz’

2024 yılı itibariyle esnaf için devlet politikalarının hızla uygulanmaya başlanmasını istediklerini söyleyen Erbul, “Perakende yasasının çıkmasını, BAĞ-KUR prim gün sayısının 7200 gün olmasını, kredilere daha kolay şekilde ulaşılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Esnaf üzerinden siyaset yapmayın’

Yerel seçimler öncesinde partililerin, esnaf üzerinden polemiğe girdiğini ve bu polemiğinde esnafı zor durumda bıraktığını kaydeden Erbul, “Esnaf üzerinden siyaset yapmayın” dedi. Erbul, “Önümüzde bir yerel seçim var; yerel seçimlerin ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bundan önceki genel seçimler, nasıl bir dostluk ortamında geçtiyse yerel seçimlerin de aynı şekilde geçmesini diliyoruz. Seçilen adaylarla, ilk günden itibaren diyaloglarımızı sürdürecek, esnafımız için projeler ve ortak payda da buluşacağız. Bu dönemde de partilerden şöyle bir talebim var; esnafın üzerinden birbirinize cevap vermeyin. Esnafı siyasete malzeme etmeyin. Siyasilerimiz esnafın şartlarını düzeltmek adına devlet politikalarına ve esnaf için yapılan projelere destek versinler” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.