yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘ESENKÖY, 12 AY TURİZME AÇIK OLACAK’

‘ESENKÖY, 12 AY TURİZME AÇIK OLACAK’
21.09.2023 16:50
0
A+
A-
  • Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, deniz ve orman turizmini birleştirerek, beldede 4 mevsim boyunca turizm yapmayı hedeflediklerini söyledi.

..”Belediye binamız bir barakadan oluşmuş ve rahmetli Adnan Kaptan ikinci katını atmıştı fakat çok sakat bir bina olduğunu gördük. Yeni bir belediye binasına ihtiyaç duyduk. Eğer belediye binamıza acil ihtiyaç olmasaydı, lise yapardım.”

  • ..”Müjdeli bir haber aldım. Reis-i Cumhur bu konuyla ilgileniyormuş. Allah bin kere razı olsun. O tünelin bitmesi lazım. İnsanlara yazık, çile çekiyoruz orada.”

..”Şu anda 150’nin üstünde öğrenciyi Yalova’ya ve Çınarcık’a ücretsiz taşıyoruz. Herhalde Türkiye’de tekiz. Köy içinde ilkokul öğrencilerini falan taşıyan belediyeler var ama lise öğrencilerini Yalova’ya taşıyan servisler yok.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Gözde FM’de,  Kutsi Aksay’ın sunduğu Okyanus isimli programın bu haftaki konuğu Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel oldu.  Kutsi Aksay’ın sorularını yanıtlayan Başkan Temel, Esenköy Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

‘Gece gündüz demeden çalıştık’

Göreve geldiği ilk andan itibaren ekip çalışmasına önem verdiğini söyleyen Başkan Temel, “Göreve geldiğim andan itibaren eksiklere baktık. Onları tamamlamak için ekip olarak işe koyulduk. Biz göreve geldiğimiz gün mezarlık yoktu. Hemen mezarlık yeri tahsis ederek orada mezarlığımızı yaptık. Sonra baktık gece pazarımız kötüydü, gece pazarına 60 tane dükkan yaptık. Yollarımız genişlemesi gerekiyordu mümkün olduğu kadar genişlettik. Belediye binamız bir barakadan oluşmuş ve rahmetli Adnan Kaptan ikinci katını atmıştı fakat çok sakat bir bina olduğunu gördük. Yeni bir belediye binasına ihtiyaç duyduk. Eğer belediye binamıza acil ihtiyaç olmasaydı, lise yapardım. Tabii parklar, şunlar, bunlar. Yani gece demiyoruz, gündüz demiyoruz” dedi.

‘O tünelin bitmesi lazım’

20 yılı aşkın süredir tamamlanamayan Armutlu- Esenköy arasındaki tünellere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Temel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgilendiğinin müjdesini verdi. Başkan Temel, “Bu sene çok yoğun ve çok kalabalık geçti, çok sıkıntı çektik. Yollarımız çok dar olduğundan dolayı Armutlu yolu da oraya bağlı. Zulüm tüneli denilen bir tünel var biz de. Bir türlü bitmek bilmeyen. Bu tüneller bitse, arkadaki yol bizi çok rahatlatacak. Ne yaptıysak, ne dediysek bitmiyor. Şimdi müjdeli bir haber aldım. Reis-i Cumhur bu konuyla ilgileniyormuş. Allah bin kere razı olsun. O tünelin bitmesi lazım. İnsanlara yazık, çile çekiyoruz orada. Esenköy, Türkiye’nin en güzel yeri. Yeşiliyle, deniziyle, temizliğiyle, insanıyla. Projeler yapıyoruz. İnşallah deniz ve orman turizmini birleştirerek 12 ay turizm yapacağız. Bir de aşağıda denizde de büyük bir projemiz var. Gençliği Esenköy’de tutmamız lazım. Bunun da turizmle yapılması lazım. Eğer biz bunu turizmle yaparsak hem oradaki gençleri tutarız, hem oradaki iş sahalarını arttırırız” şeklinde konuştu.

Esenköy’den tüm Türkiye’ye örnek olacak bir hizmet

Beldede yaşayan öğrencileri gideceği okullara taşıyan ücretsiz servis hizmeti ile de kamuoyunun takdirini toplayan Temel, şoförleri de dikkatli olması gerektiği konusunda uyardığını belirtti. Temel, “Çocukları çok seviyorum. Şu anda 150’nin üstünde öğrenciyi Yalova’ya ve Çınarcık’a ücretsiz taşıyoruz. Herhalde Türkiye’de tekiz. Köy içinde ilkokul öğrencilerini falan taşıyan belediyeler var ama lise öğrencilerini Yalova’ya taşıyan servisler yok. İnşallah örnek oluruz. Her tarafta çoğalır. Çünkü Türkiye’nin tüm çocukları bizim evladımız” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.