yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

EROL KAĞIT YAPTI, TUTUK CAM BONCUK

EROL KAĞIT YAPTI, TUTUK CAM BONCUK
16.06.2022 16:19
0
A+
A-

 

 

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen sergide, cam boncuk, ebru, ahşap boyama, tezhip, rölyef, kağıt yapımı, kaligrafi, resim, makrome, çini ve ipek koza gibi birbirinden farklı alanlarda yüzlerce eser sergilendi..

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu önderliğinde, Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Yalova El Sanatları Eğitim ve Kültür Derneği’nde yapılan çalışmalar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sergilendi. Serginin açılışını, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, YTSO Başkanı Tahsin Becan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali ve Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Vefik Arıca yaptı. Yalova Valisi Muammer Erol, sergide stantları tek tek gezdi. Yalova Belediyesi standında kağıt yapan Yalova Valisi Muammer Erol, aynı zamanda ebru sanatının yapımına da ortak oldu. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “Davetimize icabet edip, bizleri onurlandıran Yalova Valisi Muammer Erol başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi.

KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMA GRUBU ETKİNLİKLERE DEVAM EDECEK..

Yalova Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu Koordinatörü Aysun Mengüverdi, sergide , cam boncuk, ebru, ahşap boyama, tezhip, rölyef, kağıt yapımı, kaligrafi, resim, makrome, çini ve ipek koza gibi birbirinden farklı alanlarda yüzlerce eser sergilendiğini belirtti. Mengüverdi, “Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu olarak, bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Sergimizde cam boncuk, ebru, ahşap boyama, tezhip, rölyef, kağıt yapımı, kaligrafi, resim, makrome, çini ve ipek koza gibi birbirinden farklı alanlarda yüzlerce eser bulunuyor” dedi.

‘EĞİTİMLER DEVAM EDECEK’..

Yalova El Sanatları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mehtap Hiçyılmaz, “Sergimize katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yalova El Sanatları Eğitim ve Kültür Derneği’nin eğitimleri ve sergileri devam edecek. Bizlere destek olan başta Yalova Kent Konseyi’ne, Yalova Belediyesi’ne, Yalova Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KAĞIT YAPIMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ..

Yalova Belediyesi bünyesinde hizmet veren İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’nin standı, sergide büyük ilgi gördü. Doğal yöntemlerle yapılan el yapımı kağıtlar sergide kurutularak sanata dönüştü. Yalova Valisi Muammer Erol, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’nin kurduğu stantta Yalova kağıdını doğal yöntemlerle yaptı.

CAM BONCUK İŞLEME SANATI..

Sergiye katılanlar, Cam Boncuk Sanatçısı Semra Yayla tarafından cam boncuk işleme sanatının inceliklerini öğrendi. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk da cam boncuk sanatını icra etti.

RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ BÜYÜLEDİ..

Sergiyi ziyaret edenler etkinlik alanının giriş kısmında Yalova Üniversitesi Resim Bölümünün eserleriyle karşılandılar. Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedret Yaşar, Resim bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte üniversiteyi temsil ettiler. Geçtiğimiz tercih döneminde ilk defa öğrenci alan resim bölümü 1. sınıf öğrencilerinin derslerde ürettikleri eserler, üniversiteye ayrılan alanda halka sunuldu. Sabahattin Ali, Aziz Sancar gibi önemli figürlerin portrelerinin yer aldığı alanda öğrenciler ayrıca sulu boya ve yağlı boya workshopları gerçekleştirdi. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, resim bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri sergiden dolayı kutladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.