yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

‘ENGELSİZ YALOVA İSTİYORUZ’

‘ENGELSİZ YALOVA İSTİYORUZ’
27.12.2023 15:47
0
A+
A-
  • Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, Yalova’da uzun yıllardır faaliyet gösteren dernek binasının yenilenmesi gerektiğini söyleyerek, bir takım açıklamalarda bulundu.

..”2005 yılından bu yana aynı dernek binasında, kira ödemeden faaliyet gösteriyoruz. Ancak alanımızın yetersizliği ve üye sayımızın artması ile bu bina kullanışsız olmaya başladı. Özel gereksinimle bireylerimizin de taleplerine cevap veremez hala geldi.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, 2005’ten bu yana kullandıkları dernek binasının yenilenmesi gerektiğini söyledi.

‘Tek hayalimiz yeni bir dernek binasına kavuşmak’

Üye sayısının artması ile birlikte binanın artık yetersiz geldiğini ifade eden Dondurmacı, “2005 yılından bu yana aynı dernek binasında, kira ödemeden faaliyet gösteriyoruz. Ancak alanımızın yetersizliği ve üye sayımızın artması ile bu bina kullanışsız olmaya başladı. Özel gereksinimle bireylerimizin de taleplerine cevap veremez hala geldi. Tek hayalimiz artık yeni ve ferah bir dernek binasına kavuşmak. Gönüllülerimizden gelecek olan her türlü öneriye açığız” dedi.

‘Engelsiz Yalova istiyoruz’

Gençlerin aileleri ile birlikte dernekte vakit geçirmekten keyif aldıklarını dile getiren Dondurmacı, “En büyük hayalim Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin büyük bir binasının olması. Çünkü çocuklarımız, aileleri ile birlikte günün büyük bir kısmını dernekte geçiriyorlar. Çeşitli kurslara etkinliklere katılıyorlar. Özel çocuklarımızın özgüvenlerini görmek, hayata katıldıklarına şahit olmak bizim için en büyük mutluluk kaynağı. Engel dediğimiz hadise ne beden de ne de zihinde gerçek engel kalpte. Yeter ki engel kalpte olmasın. Engelsiz Yalova istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Duyarlı olmaya davet ediyoruz’

Dernek çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Dondurmacı, “Derneğimizde haftanın çeşitli günlerinde öğrencilerimizi ağırlayarak, kitap okuma, resim yapma gibi sosyal çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarla özel öğrencilerimizin hayata katılımlarını artırmak ve motivasyonunu zinde tutmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya ve farkındalık etkinliğimize katılımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.