yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘ENDEMİK TÜRLER SİZİ BEKLİYOR’..

‘ENDEMİK TÜRLER SİZİ BEKLİYOR’..
28.08.2022 12:13
0
A+
A-

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir:

‘TOPRAK DEDEMİZİN İZİNDEN ADIM ADIM YALOVA’

  • TEMA Vakfı olarak amaçlarının doğa sevgisi kazandırmak olduğunu söyleyen İl Temsilcisi Arzu Demir, “Yürüyüş planlarımız parkuru ve çevresini çok iyi bilen, bölgeye hakim rehber ve grup liderleri öncülüğünde tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir” dedi.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, Toprak Dede’nin izinden adım adım Yalova’yı yürüdüklerini ifade etti. Demir, yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün ‘Yalova benim kentimdir’ dediği şehrimizde, doğaya farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla yola çıktık. Doğal alan tahribatı ilgili bölgeler öncelikli olmak üzere gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerimiz de öncelikli amaç gönüllülerimize doğa bilinci aşılamak. Yürüyüş planlarımız parkuru ve çevresini çok iyi bilen, bölgeye hakim rehber ve grup liderleri öncülüğünde tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir” dedi.

‘ENDEMİK TÜRLER SİZİ BEKLİYOR’..

Yalova’nın bitki çeşitliliğinin oldukça fazla olduğunu belirten Demir, “Yürüyüşlerimiz TEMA Vakfı faaliyetlerini içselleştirmiş, doğa ile barışık, ben değil biz diyebilen, paylaşıma açık, empati kurabilen, doğada vakit geçirmeyi seven gönüllülerimize ulaşmak ve onları gönüllülerimiz arasına katmaktır. Adım Adım Yalova’mızda dört mevsim, zorluk derecesi düşük, doyumsuz manzaralar eşliğinde yürürken, şelaleler, çeşmeler , yaban meyveleri, yaban hayatı ve endemik bitkiler sizleri bekliyor olacak. Başarmanın haklı gururunu taşıyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.