yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘EN İYİ DENETÇİ TÜKETİCİNİN KENDİSİDİR’

‘EN İYİ DENETÇİ TÜKETİCİNİN KENDİSİDİR’
17.11.2023 17:13
0
A+
A-
  • 2023 yılı Ekim sonu itibariyle Yalova’da 5 bin 585 firmanın denetlendiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, denetimler sırasında 18 işletmeye toplam 366 bin 912 TL idari para cezası kesildiğini de söyledi..

 ..”Risk esaslı, ihbar-şikayet, Alo 174, CİMER kaynaklı denetim ve kontrol faaliyetlerinin yanı sıra gıda güvenliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla birçok etkinlik düzenlenmektedir.”

..”Güvenilir gıdanın özelliklerini anlatmak, gıda israfını önlemek, dengeli ve sağlıklı gıda tüketme bilincini nesillerimize kazandırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilere gıda güvenliği ve gıda israfı konulu eğitimlerimiz devam etmektedir.”

..”En iyi denetçi, tüketicinin kendisidir sloganı ile halkımızın güvenilir gıdanın arzı ile ilgili şikayetlerini Alo 174 İhbar Hattı’na ve 05011740174 numaralı Whatsapp İhbar Hattı’na bildirmeleri son derece önemlidir.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, 2023 yılı Ekim sonu itibariyle Yalova’da 5 bin 585 firmanın denetlendiğini belirtti. Parıldar, denetimler sırasında 18 işletmeye toplam 366 bin 912 TL idari para cezası kesildiğini de söyledi.

18 İŞLETMEYE CEZA KESİLDİ..

Yalova’da yapılan denetimler sonucu 18 firmaya ceza kesildiğini söyleyen Parıldar, “Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım vb. aşamalarındaki tüm resmi kontroller 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre Bakanlığımızca yürütülmektedir. Bu kapsamda, il ve ilçe müdürlüklerimiz gıda kontrol görevlileri tarafından 2023 yılı Ekim sonu itibari ile 5.585 adet denetim yapılmış olup 18 işletmeye 366.912 TL idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

‘OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ’..

Şikayetlerin yanı sıra birçok eğitim faaliyetlerinin de yapıldığını söyleyen Parıldar, “Risk esaslı, ihbar-şikayet, Alo 174, CİMER kaynaklı denetim ve kontrol faaliyetlerinin yanı sıra gıda güvenliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla birçok etkinlik düzenlenmektedir. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların kantin, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışanlara hijyen eğitimi verildi. Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği gereğince Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda  İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde verilen eğitime 41 okul gıda işletmesi çalışanı katıldı. Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği uyarınca gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni ve gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu, içeriği ve uyulması gereken kurallar, Okul Gıdası Logosu kullanımı konularında sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verildi” diye konuştu.

‘FIRINCILARA ÖZEL EĞİTİM’..

Yalova’da fırıncılara özel eğitim verildiğini ifade eden Parıldar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği İl Müdürlüğümiz tarafından Yalova genelinde fırıncılık sektöründe çalışanlara yönelik hijyen eğitimi verildi. Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda yapılan hijyen eğitimi organizasyonunda sektör çalışanlarına genel hijyen kuralları, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, sektör sorunları ve ilgili mevzuat konusunda sunum yapılarak bilgiler verildi. Eğitime katılan 213 sektör çalışanına yönelik eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar hijyen belgesi almaya hak kazandılar. 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Armutlu Meslek Yüksekokulu’nda program düzenlendi. Her yıl farklı bir tema ile gündeme gelen Dünya Gıda Günü etkinliklerinin bu yıl teması ‘Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma!’ idi. Programa Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Armutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve öğretim üyeleri, Tarım İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, teknik personeller ve yüksekokul öğrencileri katıldı.”

‘EN İYİ DENETÇİ TÜKETİCİNİN KENDİSİDİR’..

Parıldar, sözlerini şöyle tamamladı: “Güvenilir gıdanın özelliklerini anlatmak, gıda israfını önlemek, dengeli ve sağlıklı gıda tüketme bilincini nesillerimize kazandırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilere gıda güvenliği ve gıda israfı konulu eğitimlerimiz devam etmektedir. En iyi denetçi, tüketicinin kendisidir sloganı ile halkımızın güvenilir gıdanın arzı ile ilgili şikayetlerini Alo 174 İhbar Hattı’na ve 05011740174 numaralı Whatsapp İhbar Hattı’na bildirmeleri son derece önemlidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.