yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

‘EN GELİŞMİŞ EĞİTİM UYGULAMALARINI TAKİP EDİYORUZ’

‘EN GELİŞMİŞ EĞİTİM UYGULAMALARINI TAKİP EDİYORUZ’
26.07.2023 16:01
0
A+
A-

GÜÇLÜ OKULLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI OKTAY ÇOLAK:

  • Yalova Güçlü Okulları yöneticileri, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Yalova’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldiler. 

..”Güçlü Okulları, YKS’de ve LGS’de gösterdiği istikrarlı başarıyı donanımlı eğitim kadrosuyla ve sistemli akademik çalışmalarla her sene olduğu gibi bu yıl da tekrarladı. 2023 LGS’de yakaladığımız kitlesel başarı ile tüm öğrencilerimizi Türkiye’nin en seçkin liselerine yerleştirdik.”

  • ..”Güçlü Okulları olarak vizyonumuz; eğitim anlayışı ve uygulamalarıyla dünyada örnek teşkil eden bir eğitim kurumu olmak.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Güçlü Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak ve yönetimi, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda; Ortaokul ve Kampüs Müdürü Muzaffer Çal, Lise Müdür Yardımcısı ve Edebiyat Öğretmeni Nurdan Torun, Anaokulu-İlkokulu Müdür Yardımcısı Neslihan Yöney, Ortaokul Müdür Yardımcısı ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esra Aşçı ve Ölçme-Değerlendirme Uzmanı Psikolojik Danışman Yaren Çınar da hazır bulundu.

‘Okulumuzu alışkın olduğumuz zirveye çıkardılar’

Eğitim ve öğretim çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Çolak, “Açıldığı günden bu yana yaptığı Türkiye dereceleri ile Yalova’da eğitimin en köklü kurumu olan Güçlü Koleji bu yıl da geleneği bozmadı. Güçlü Okulları, YKS’de ve LGS’de gösterdiği istikrarlı başarıyı donanımlı eğitim kadrosuyla ve sistemli akademik çalışmalarla her sene olduğu gibi bu yıl da tekrarladı. 2023 LGS’de yakaladığımız kitlesel başarı ile tüm öğrencilerimizi Türkiye’nin en seçkin liselerine yerleştirdik. LGS’de 0.5’lik dilimde 4 öğrenci, 1’lik dilimde 15 öğrenci, 62’lik dilimde 23 öğrenci, 3’lük dilimde 26 öğrenci, 10’luk dilimde 40 öğrenci ile rekor başarı elde ettik. YKS’de öğrencilerimiz Sıla Sekmen TYT Türkiye 424’ncüsü ve Sayısal Türkiye 817’ncisi; Elif Sönmez Dil Türkiye 215’ncisi, TYT Türkiye 514’ncüsü ve Sayısal Türkiye 2.628’incisi; Bahar Coşkun TYT Türkiye 1.430’ncusu, Sayısal Türkiye 4879’uncusu; Naz Yürektürk Sayısal Türkiye 9.188’incisi, TYT Türkiye 14.962’ncisi olarak Yalova’nın eğitimini yukarıya taşıdılar. YKS’de öğrencilerimiz ilk 500’de 2 derece, ilk 1.000’de 4 derece, ilk 5.000’de 11 derece, ilk 10.000’de 14 derece elde ederek büyük bir başarıyla okulumuzu alışkın olduğumuz zirveye çıkardılar” dedi.

‘En gelişmiş eğitim uygulamalarını takip ediyoruz’

Okul çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Çolak, şu ifadeleri kullandı: “Okulumuz Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden, uluslararası başarı göstererek yurt dışındaki üniversitelerden kabul alanlar oldu. Bu yıl öğrencimiz Emirhan Aydınoğlu George Washington Üniversitesi’nden yüzde 100 burslu kabul aldı. Güçlü Okulları olarak vizyonumuz; eğitim anlayışı ve uygulamalarıyla dünyada örnek teşkil eden bir eğitim kurumu olmak. Buna bağlı olarak küresel anlamda en gelişmiş eğitim uygulamalarını ve teknolojilerini takip ediyor, uluslararası bir vizyonla başta Türk Eğitim Derneği (TED) olmak üzere doğru işbirlikleri kurarak gücümüzü pekiştiriyor ve kurumsal bir yapının güven ve imkanlarının desteğiyle eğitimde farklı bir bakış açısı ortaya koyuyoruz. Türk Eğitim Derneği (TED) ile yapmış olduğumuz akreditasyon ve danışmanlık işbirliği ile tüm Türkiye’deki TED okullarında uygulanan yabancı dil sınavları, genel deneme sınavları ve gelişim tespit sınavları okulumuzda uygulanmakta olup, TED Yönetici Geliştirme Programı ile okul yöneticilerimiz profesyonel eğitimler almaktadır. Güçlü Okulları mimarisi ile öğrencilerine konforlu, rahat ve öğrenmeye teşvik eden bir eğitim alanı sunmaktadır. Fizik, kimya, biyoloji, kodlama, LEGO robotik, 3D laboratuvarları; resim, müzik ve sanat atölyeleri, konferans salonu, drama salonu, dans ve spor salonları, yüzme havuzu, paten alanı, dil dersliği, kütüphanesi ile çok donanımlı bir yapıya sahiptir. Öğrencilerimiz de bu kampüsün imkanlarını sonuna kadar kullanarak üstün başarılar elde etmiştir. Örneğin; Güçlü Okulları YDRobotix ve YDRobotix Forever Robotik takımlarımız First Lego League yerel ve ulusal turnuvalarda ilimizi başarıyla temsil ederek ‘Marmara Bölge Şampiyonu’ olmuştur. Okulumuz satranç takımları ilimizde düzenlenen turnuvalarda il birincilikleri elde ettiler. Okulumuz yüzme, okçuluk, voleybol ve futsal takımlarımız da okullar arası turnuvalardan madalyalarla dönmüştür. 2023 YKS ve LGS’de başarı gösteren tüm okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.