yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3415
EURO
34,7857
ALTIN
2.390,02
BIST
10.250,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

EN BÜYÜK ZARAR ESENKÖY’DE

EN BÜYÜK ZARAR ESENKÖY’DE
19.11.2023 16:28
0
A+
A-

LİMAN ADETA PATLADI!

  • Çınarcık ve Esenköy limanlarında bulunan balıkçı barınakları şiddetli fırtınanın etkisi ile yerle bir oldu. En çok zararın yaşandığı Esenköy beldesinde karayel fırtınası sahildeki tekneleri parçaladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün bölgede tespit çalışmaları yaptığını söyleyen Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, konuyla ilgili olarak HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

  • ..”Esenköy tarihin en büyük fırtınası ile baş başa kaldı. Büyük suların yükselmesi ile birlikte limanlar patladı. Yalova merkezde de tekneler zarar gördü, ancak Çınarcık ve Esenköy’ün yanında çok büyük bir zayiat olarak görmüyoruz.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumartesi sabahından bu yana ilimizde etkisini gösteren sağanak yağış ve fırtınanın etkisi ile Çınarcık ilçesi ve Esenköy beldesinde bulunan balıkçı barınakları tahribata uğradı. Dev dalgalar limanda bulunan barınaklara ve teknelere maddi zarar verdi. En çok zararın Esenköy beldesinde yaşandığını söyleyen Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

‘Limanlar patladı’

Rüzgarın etkisi ile limanların adeta patladığını söyleyen Başkan Karataş, “50 deniz mili hızında rüzgar etkisini gösterdi. Çınarcık, Koru, Esenköy ve kıyıda bulunan birçok limanda maddi hasarlar var. Ama en çok hasar Esenköy’de yaşandı. Esenköy tarihin en büyük fırtınası ile baş başa kaldı. Büyük suların yükselmesi ile birlikte limanlar patladı. Yalova merkezde de tekneler zarar gördü, ancak Çınarcık ve Esenköy’ün yanında çok büyük bir zayiat olarak görmüyoruz” dedi.

‘Ekipler bölgede’

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün bölgede hasar tespit çalışması başlattığını kaydeden Karataş, “Yaşanan olayın ardından ekiplerce hemen çalışma başlatıldı. Bizler de teyakkuz halindeyiz. AK Parti Yalova Milletvekili Sayın Meliha Akyol da yerinde incelemelerde bulunmak üzere balıkçılarla bir araya gelecek” ifadelerini kullandı.

‘Limanlarımız eski, bakıma alınması lazım diye hep söyledik’

“Yıllardır limanlarımızın eski olduğunu söylüyoruz” diyen Karataş, “Limanlarımız eski, bakıma alınması lazım’ diye hep söyledik. Keşke böyle bir zayiat yaşanmasaydı. Kayıkların zarar görmesi değil, asıl mesele limanların zarar görmesi. Bunun karşılığı trilyonlar demek” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.