yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3718
EURO
34,6936
ALTIN
2.392,15
BIST
10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ’

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ’
01.03.2023 17:17
0
A+
A-
  • İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkımlara sebebiyet veren depremin ardından İl Özel İdaresi’nin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

CHP Parti Grup Başkan Vekili Oktay Atik: ”Yalova’da yapılması gereken işler nelerdir? Artık gündemimize almamız gerektiğini düşünüyorum. Bir master planımız yok.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantıları başladı. Hasan Soygüzel’in başkanlığında gerçekleştirilen meclisin gündeminde, 11 ili büyük ölçüde etkileyen depremler vardı. Başkan Soygüzel meclis üyelerini, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Fatiha okumaya ardından da bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Grup başkanları tek tek söz alarak, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dilediler.

AK Parti Grubu..

AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Arslan, “Covid ile tüm dünyayı saran bir vakayla karşılaştık. Hiç bitmeyecek sandık. Yakın zamanda da tüm ülkemizi büyük ölçüde etkileyen depremlerle karşı karşıya kaldık. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bir afette 85 milyonun nasıl tek vücut olduğunu gördük. Hali hazırda binlerce insan görev yapıyor. Tabi yüreğimiz yandı, bir daha böyle acılar Yüce Rabbim göstermesin” dedi.

CHP Grubu..

CHP Parti Grup Başkan Vekili Oktay Atik, “17 Ağustos’u yaşayan bir şehir olarak, depremi ve afeti çok iyi biliyoruz. 6 Şubat’ta yaşanan depremde hepimizin yüreği yandı. Çok büyük kayıplar verdik. Orada bulunan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler ile tek yürek olduk. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Deprem bölgesinde yaşayan bir il olarak, yapılması gereken işlerin olduğunu bir kez daha bizlere hatırlattı. Yalova’da yapılması gereken işler nelerdir? Artık gündemimize almamız gerektiğini düşünüyorum. Bir master planımız yok. Kent Konseyimizin 2015 hazırlamış olduğu Afet Önleme ve Afetlerle Mücadele çalışmasının raporu vardı. Yine bir çalıştay söz konusu. Bu raporlar sadece kağıt üzerinde olmamalı, kurumlar da üzerine düşen sorumluluğu almalı. Özellikle siyasiler olarak üzerimize düşen her şeyi sonuna kadar yerine getirmeliyiz. Deprem bize şunu gösterdi: toplanma alanların belirlenmesi gerekiyor. Depremde en çok içme suyu problem oldu. Mevcut göletlerimiz, içme suyu haline getirilerek önlem alınması gerekli” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Grubu..

Memleket Partisi Grup Başkan Vekili Ertan Şener, “Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Deprem bölgesinden ilimize yaklaşık 7 bin vatandaşımız gelmiş. Burada yaşamlarını devam ettirebilmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Devlet kurumları, milletimiz el ele çalışıyoruz. Bölgemiz deprem bölgesi, bunlar göz önünde bulundurularak, depremden önce yapılacak olan şeyleri gözden geçirmemiz gerekiyor. Deprem bölgesine Yalova’dan giden, bizzat yardım yapan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yardımların ulaşmasında özellikle Yalova’daki Kamyoncular Kooperatifi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MHP Grubu..

MHP Grup Başkan Vekili Atalay Beştaş, “99 depremini yaşamış bir il olarak, orada yaşanan olayı tahmin edebiliyoruz. 11 il, büyük bir alanda. Bizim bütçemize ve mevzuata uygun, Yalova İl Özel İdaresi olarak, şehir merkezinden ziyade bir köye yardımcı olursak daha memnun oluruz” diye kaydetti.

‘Elimizi taşın altına koyacağız’..

Hasan Soygüzel de bir söz alarak, “Geçtiğimiz günlerde Genel Sekreterimizle bölgeyi ziyaret ettik. İl Özel İdaresi’nin koordinasyonunda ciddi bir yardım seferberliği de yapıldı. Adıyaman İl Genel Meclisi Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile de görüştük. Orada Yalova’da tersaneler bölgesinden bir özel firmanın 100 konteynerlık bir yaşam alanı oluşturma teklifi vardı. Bu alan için yer tespiti çalışması da yaptık. Mart ayı içerisinde oraya gönderilecek. Bölgedeki köyler ile ilgili de Yalova İl Özel İdaresi’nin yapacağı şeyler var. İlerleyen günlerde, gündeme alarak elimizi taşın altına koyacağız. Özel İdaremizin bütün teknik elemanları bölgede, hasar tespit çalışması yapıyor. İş makinası operatörleri, kamyon şoförleri enkaz kaldırma çalışmalarına destek oluyorlar. Şu an biz de sahadayız” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.