yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ELİF NUMANOĞLU BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

ELİF NUMANOĞLU BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
21.06.2021 21:57
0
A+
A-

Yalova’nın atletizm sporundaki gururu Elif Numanoğlu, katıldığı uluslararası ve yerel turnuvalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

1995 yılında Yalova’da dünyaya gelen ve 7 yaşında başladığı spor hayatına halen devam etmekte olan Elif Numanoğlu, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Ardından ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Yüksek Lisansına başladı ve tezini tamamladı. Sosyal sorumluluk projelerinde ön safta yer alan ‘Rüzgarın Kızı’ lakaplı Elif Numanoğlu’nun atletizm ve patika koşularında sayısız birincilikleri ve madalyaları bulunuyor. Dünyada ilk kez düzenlenen “kız çocuklarının fiziksel aktiviteye katılımlarındaki engellerin tartışılıp çözüm yollarının arandığı” ISF (International School Sport Federation) She Runs Active Girls projesine dünyadan seçilen 10 kadın gönüllüden biri olan Elif Numanoğlu, media sektöründe de önemli görevler üstlenirken, sherunsforever isimli kullandığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla tüm kesimi spor yapmaya ve sağlıklı yaşamaya teşvik etmeyi sürdürüyor.

DÜNYADA ISF PROJESİNE SEÇİLEN 10 KADINDAN BİRİ

Elif Numanoğlu, dünyada ilk kez düzenlenen “kız çocuklarının fiziksel aktiviteye katılımlarındaki engellerin tartışılıp çözüm yollarının arandığı” ISF (International School Sport Federation – Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) She Runs Active Girls projesine dünyadan seçilen 10 kadın gönüllüden biri oldu. Türkiye’ye döndüğünde zaten spor içerikleri ürettiği Instagram sayfasına sherunsforever ismini vererek, kız çocuklarının sporla güçlenebileceğini anlatmaya çalışıyor. Son olarak SHERUNSFOREVER isminin patentini de alan Elif Numanoğlu @happeningsport iş birliğiyle sınırlarını aşmak isteyen kızlar için spor ürünleri tasarlıyor ve gelirinin bir kısmını Kız Çocuklarının Eğitimine ayırmak istiyor. Böylelikle toplumdaki iki önemli sorun olan “toplumsal cinsiyet eşitliği” ve “eğitimde eşitlik” problemlerine çözüm olmak istiyor. Aynı zamanda unisex olan spor kıyafetleriyle pandemi sonrası herkesi bilinçli fiziksel aktiviteye teşvik etmeyi amaçlıyor.

ELİF NUMANOĞLU KİMDİR?

Elif Numanoğlu, 1995 yılında Yalova’da doğdu. Spora voleybol ve jimnastikle 7 yaşında başladı ve 14 yıl hem okul hem kulüpte lisanslı voleybol oynadı. 2012 yılında kazandığı ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okurken tutkusu olan koşu sporunu keşfetti. Lisans tezini toplumsal cinsiyet ve politika alanında yazdıktan sonra mezun olur olmaz tutkusu olan spor ve koşu için Odtü Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’ne Yüksek Lisans için başvurdu. Şimdi fiziksel aktivite ve teknoloji üzerine tez yazdı.  Son 8 yıldır patika yarışlarında hedeflerine, yol yarışlarındaysa bağış için koşuyor. TAF-Atletizm Antrenörlük belgesine ve TCF- Pilates Eğitmenliği belgesine sahip ve kendini online derslerle geliştirdi. Uzun mesafe koşmayı seviyor ve 4 kez 42.195m uzunluğundaki maraton mesafesini tamamladı. Ayrıca sprint ve orta mesafe triathlon yarışlarında yarıştı. Patika koşularındaysa dereceler elde etti. Üniversite yıllarında “Campusrunners” isimli koşu ekibini kurdu. Üniversitede okulunu yüzme ve voleybol takımında temsil etti. 2019 Yılında IRONMAN 70.3 yarışına bireysel olarak katıldı. O yıl 18-24 yaş arasında katılan tek Türk kadındı.2015 yılında TRT Dış Yayınlar Dairesi’nde, 2019 yılında da Sportstv’de staj yaptı. Ayrıca Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nden Diksiyon ve Güzel Konuşma eğitimi aldıktan sonra Spikerlik ve Sunuculuk Eğitimi aldı. Sportsnet Grup’un düzenlediği Spor Yayıncılığı eğitimi de aldı. Bu arada Sporcu Kadının Hikayesi isimli bir youtube kanalı açarak sorumluluklarına rağmen spor alanında birçok başarı elde eden kadınla röportaj yaptı. Kasfad (Kadınlar İçin Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği) üyesi. 2. Kez düzenlenen Kadın ve Spor Çalıştayında raportör olarak yer aldı. Herkes İçin Spor Federasyonu’nda Yoga ve Welness teori derslerinde eğitmenlik yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.