yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2144
EURO
37,2462
ALTIN
2.991,11
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

ELİF BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ

ELİF BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ
07.10.2024 18:07
0
A+
A-
  • Yalova Barosu, 5 Ekim Cumartesi günü 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda mevcut Başkan Elif Turnacı Çavuş, güven tazeledi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Yalova Barosu Başkanı Avukat Elif Turnacı Çavuş, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan seçildi. Bu sonuçla birlikte Çavuş, Yalova Barosu’ndaki ikinci dönemine resmen başlamış oldu. Başkan Elif Turnacı Çavuş, olağan genel kurulda baronun geçmişini ve geleceğini şekillendiren önemli bir konuşma yaptı. Konuşmasında, baronun kuruluşundan bu yana görev alan başkanlara ve avukatlara teşekkür eden Çavuş, hukuk mücadelesinin zor ve yorucu bir süreç olduğunu vurguladı.

GEÇMİŞ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR..

Konuşmasında baronun kurucusu Avukat Akif Hüsnü Üstel ve dönemin yönetim kurulundaki avukatlara teşekkür eden Çavuş, “Baromuzun temelleri, 29 yıl önce değerli meslektaşlarımızın çabalarıyla atıldı. İlk mobilyalarını bile kişisel katkılarla alan bu insanlar, Yalova Barosu’nun bugünlere gelmesine öncülük ettiler” dedi. Ayrıca, Yalova’nın önemli anılarına değinerek, 1999 depreminde avukatların umudunu yeşerten Av. Özdeniz Akıncı, baroların bölünmesine karşı duran Av. Fedayi Doğruyol ve diğer eski başkanların katkılarını onurlandırdı.

ZORLU EKONOMİK ŞARTLAR VE DEPREM FELAKETİ..

Elif Turnacı Çavuş, ilk döneminde karşılaştıkları en büyük sorunlardan birinin, binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan deprem felaketi olduğunu hatırlattı. Depremin etkisiyle zorlaşan ekonomik koşullara rağmen, Yalova Barosu olarak tüm hizmetleri ücretsiz sunmaya devam ettiklerini belirtti. Çavuş, “Baromuzun ve meslektaşlarımızın yaşadığı bu zor günlerde, gönüllü meslektaşlarımızın Hatay’daki TBB Koordinasyon Merkezi’nde görev almaları ve iki tır yardım malzemesini bölgeye ulaştırmamız, dayanışmamızın en somut göstergeleridir” dedi. Deprem sonrasındaki ekonomik krizin meslektaşları üzerindeki etkisini hafifletmek için birçok toplantı düzenlediklerini ve çeşitli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Çavuş, “Tasarruf tedbirlerimiz ve ekonomik planlamalarımızla sunduğumuz hizmetleri aksatmadan devam ettirebildik” şeklinde konuştu.

HUKUK DEVLETİNİ KORUMA VURGUSU..

Başkan Çavuş, hukukun üstünlüğünü savunmanın her avukatın birincil görevi olduğunu hatırlatarak, Yalova Barosu’nun da bu görevi her zaman kararlılıkla yerine getirdiğini söyledi. “Hukuksuzluğa karşı her platformda sesimizi duyurduk. Baromuzun gücünü artıracak temaslar kurarak, avukatların yalnız olmadığını gösterdik” diye belirtti. Yalova adliyesinde yaşanan yer darlığı sorununa değinerek, yeni baro odalarının meslektaşlarının kullanımına sunulacağını müjdeledi. Başkan Çavuş, konuşmasını, “Avukatlık bir mücadele mesleğidir ve bizler bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Baromuzun ruhunu taşıyan her meslektaşımın desteğiyle, birlikte çözemeyeceğimiz bir sorun yoktur” sözleriyle tamamladı.

MALİ GENEL KURUL VE YENİ DÖNEM..

Başkanın konuşmasının ardından Genel Kurul gündemine geçildi. Yalova Barosu Yönetim Kurulu’nun faaliyet ve hesap raporları okunarak görüşüldü ve ibra edildi. Daha sonra yeni dönem tahmini bütçe onaya sunuldu. Kurulda ayrıca baronun ileriye dönük stratejileri ve ekonomik planları da ele alındı. Son olarak Yalova Barosu avukatları, 16. Olağan Genel Kurul’da sandığa giderek oylarını kullandı. Tek aday olan Elif Turnacı Çavuş, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi ve ikinci dönemine başladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.