yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4033
EURO
34,7788
ALTIN
2.396,43
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

ELDE EDİLEN GELİR, ÇİFTÇİYE GİDİYOR..

ELDE EDİLEN GELİR, ÇİFTÇİYE GİDİYOR..
28.08.2022 12:15
0
A+
A-

YÖRÜK HAYVANLARI OPERASYONLA YAKALANIYOR

 

  • Termal’de başıboş kalan yörük büyükbaş hayvanlar, operasyonlarla yakalanıyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yemek bulmak için Termal merkeze inmeye başlayan hayvanlar çiftçilerin yanı sıra bölge esnafına da zarar vermeye başladı. 1994’ten bu yana bir türlü çözüme kavuşturulamayan sıkıntıya Termal Kaymakamlığı el attı. Anlaşma gereği ekipler ilçedeki başıboş büyükbaş hayvanları bayıltıcı iğne vurarak yakalamaya başladı. Yakalanan hayvanlar satışa sunulurken elde edilen gelirle çiftçinin zararı ödeniyor, kalan kısım ise yörük ailelerinin banka hesaplarına yatırılıyor.

ELDE EDİLEN GELİR, ÇİFTÇİYE GİDİYOR..

Bölgedeki şikayetlerin çok uzun yıllar devam ettiğini söyleyen Kaymakam Vekili Erol, “İlçe merkezinde 150’ye yakın başıboş Yörük hayvanı var. Biz bu hayvanların gerek çiftçilerimize gerek buradaki kültür varlıklarına gerekse işletmelerimize, esnafımıza vermiş olduğu zararın önüne geçebilmek adına bir takım adımlar attık. İlk olarak Yörük ailelerimizden yazılı beyan almak suretiyle kaymakamlık makamımızı hakem tayin etmelerini istedik. Yörük ailelerinin muvafakatleri neticesinde Kıymet Takdir Komisyonu kurup hayvanların piyasa değerini belirledik. Akabinde de bir Satış Komisyonu kurarak hayvanların pazara ulaştırılmasını sağladık. Bu hayvanların satışından elde edilmiş gelirlerle Çiftçi Koruma Kanunu çerçevesinde çiftçilerimizin zararlarını giderdik. Akabinde de kalan parayı Yörük hanesindeki vatandaşlarımız adına açılmış hesaplara yatırmak suretiyle bu meseleyi çözdük.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.