yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2774
EURO
34,6528
ALTIN
2.413,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

EKSİK ÜRÜNÜ ALMADIĞI İÇİN TEHDİT EDİLDİ

EKSİK ÜRÜNÜ ALMADIĞI İÇİN TEHDİT EDİLDİ
11.09.2022 13:29
0
A+
A-

İnternetten sipariş ettiği saç çıkartan ilaçların eksik gelmesi üzerine ürünü kargo paketini açmadan iade eden Erkan Yıldırım, icra yoluyla tehdit edildiğini belirtti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da yaşayan Erkan Yıldırım, internetten sipariş ettiği saç çıkartan ilaçların eksik gelmesi üzerine ürünü kargo paketini açmadan iade etti. İade ettiği ürünler yüzünden icralık olduğunu anlatan Yıldırım, yüzlerce kişinin bu şekilde baskı ve icra yoluyla tehdit edildiğini iddia etti.

 3 kutu yerine 1 kutu gönderilmiş..

Sosyal medya üzerinde satış yapan bir firmadan saç çıkartan ürün siparişi verdiğini söyleyen Yıldırım, “Daha avantajlı olduğu diye 3 kutu sipariş verdim 239 liraya. Kapıda ödemeli kargoluydu. Kargo geldi. Baktım bir tane ürüne 119 lira talep ettiler. Benim istediğim ürün 239 liraydı. Bu benim istediğim ürün değildi. Kargoyu açmadan direk geri gönderdim. Daha sonra bana mesaj göndererek ‘Firmamızı zor durumda bıraktığın için icraya vereceğiz” dediler. Böyle bir şey ile karşılaştım. Onlara herhangi bir şekilde para vermedim. Diğer insanlarında bu konuda mağdur olmaması için konuşuyorum” dedi.

Karakola giderek şikayetçi oldu..

Karakola gidip şikayetçi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Geri gönderdikten sonra kargodan bana ‘bu ürünü almazsanız iade edeceğiz’ diye mesaj geldi. 2-3 gün sonra bana tekrardan mesaj geldi ‘icraya verileceksiniz, şu numarayla irtibata geçin’ diye. Daha sonra ben ona da itibar etmedim. Karakola gittim ve bunların dolandırıcı olduklarını söylediler ve inanmam gerektiğini belirtiler. Daha sonra avukatlık bürosundan mesaj geldi. ‘Görüşme yapın yoksa icralık olacaksınız’ denildi. Avukatlık bürosunu da aradım, ‘Bu ürünü iade edemezsiniz. Sana gelmiş bunu alacaksın’ dediler. Ben alacağım da bana istediğim ürün gelmemiş.  Daha avantajlı olsun diye 3 ürünü 239 liraya istedim. Bana gelen ürün tek ve o fiyatın yarısı, 119 liraya. Böyle olunca zaten açmadım bile. Benim istediğim ürün bu değil. Bana başka bir şey gönderse de alacakmışım. Böyle bir kanun var mı? Tamam alayım ama benim istediğim şey o değil ki. ‘Aynı şey başınıza gelse kabul eder misiniz’ dedim. ‘Senin istediğin ürün iadesizmiş’ denildi. ‘Kapıya geldi mi bunu alacaksın’ diyorlar. Biraz daha konuşunca istediğin yere şikayet ediyorlar. Biraz da sert bir şekilde sinirlenerek telefonla konuşuyorlar. Facebook üzerinden yazışarak sipariş verdim.  1 tane 140 lira gözüküyordu. 3 tane cazip geldiği için 3 kutu sipariş verdim” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.