yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

EĞİTİM CAMİASI DEPREMZEDE VATANDAŞLARIN YANINDA   

EĞİTİM CAMİASI DEPREMZEDE VATANDAŞLARIN YANINDA   
17.02.2023 13:56
0
A+
A-
  • Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkımlara sebebiyet veren depremin ilk gününden bu yana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri saha çalışmalarına devam ediyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde fiziki hasarlarla can kaybına neden olan deprem, herkesi derinden yaraladı. Depremin yararlarını sarmak ve afet bölgesi için gerekli her türlü malzemenin teminini sağlamak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk gün “Deprem Bölgesinde Bir Kardeşim Var” kampanyası başlatıldı. Öğretmen, öğrenci, veli ve gönüllülerin el ele verdiği kampanya kapsamında ilk etapta gıda ve giyecek malzemeleri olmak üzere ilaç, hijyenik ürünler ve diğer birçok ihtiyaç malzemesi bölgeye gönderildi. Ayrıca 3’ü iş makinesi olmak üzere toplam 18 adet araç yardım malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine ulaştı.

Öğretmenler deprem bölgesinde..

Depremin meydana geldiği ilk gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yardım kampanyasının yanı sıra gönüllü ekiplerin koordinasyon süreci de başladı. İlk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma biriminden 10 kişilik ekip çalışmalara destek vermek amacıyla afet bölgesine gitti. Arama kurtarma çalışmalarında yer aldıkları süre içerisinde birçok vatandaşın kurtarılmasını da sağlayan AKUB ekibinin ardından 50 gönüllü öğretmen arama kurtarma, 10 psikolojik danışman ve rehber öğretmen psikolojik ilk yardım ve psikososyal destek çalışmalarına katılmak üzere Hatay’a gitti.

Meslek liseleri tüm imkanlarını seferber etti..

Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, afet bölgesine gönderilmek üzere ilk haftadan itibaren ekmek üretimi gerçekleştirdi. Günlük 10 bin adet olarak üretilen ekmek sayısı, sonraki günlerde 20 bin adete çıkarılarak daha çok insanımıza ulaştırılır oldu. Ayrıca temel ihtiyaçların yanında mevsim koşulları da göz önünde bulundurularak Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi tarafından iki farklı türde yapılan sobalar, çadır kentlere yerleşen vatandaşlara gönderildi. Bu kurumlarda soba üretimi halen devam ediyor.

Depremzedeler için uyku tulumu..

Çadır kentlerdeki vatandaşlar için Yalova’daki tüm halk eğitimi merkezleri de seferber oldu. Vatandaşlar için zorlayıcı olan ve gece daha çok hissedilen soğuk havanın etkisini azaltmak amacıyla halk eğitimi merkezlerindeki kursiyerler tarafından uyku tulumu imalatına başlandı. İhtiyaç doğrultusunda imalat sürecinin devam edeceği belirtildi.

Müdür Akmeşe de afet bölgesinde..

İlk günden itibaren kurum bünyesindeki çalışmaların koordinasyonunu etkin biçimde sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına bölgede sürdürülen çalışmaların da koordinasyonu için Hatay’da bulunuyor.

Psikolojik destek merkezleri kuruldu..

Yaşanan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşlara psikolojik destek de vermek amacıyla “Psikolojik Destek Merkezleri” kuruldu. Psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin görev aldığı merkezlerde öncelikle çocuklara yaşadıkları travmaları atlatma sürecinde psikolojik ilk yardım ve psikososyal destek hizmeti veriliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.