yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5140
EURO
34,8025
ALTIN
2.431,03
BIST
9.694,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ GEZİLDİ

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ GEZİLDİ
21.02.2022 17:30
0
A+
A-

 

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yüzde 90 oranında bitmiş durumda. AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve beraberindeki heyet, yeni 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin şantiyesini basın mensupları ile birlikte gezdiler. AK Partili heyet, firma yetkililerinden bilgi alarak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Hastanemiz bitme aşamasında. Şu anda peyzaj uygulamasına geçtik. Şu anda bitme aşaması yüzde 90 oranında. Birkaç ay içerisinde hastanemiz hizmete girecek. Hastanenin yapımı esnasında inşaattan çıkartılan toprağın bir kısmı yan tarafa depolanması neticesinde oradaki toprakta bir miktar kayma oldu. Hastanenin temeli ya da statiği ile ilgili her hangi bir sıkıntı yoktur. Her şey planlandığı gibi devam ediyor. Pandemiden dolayı çelik doğalgaz teminin de bir sıkıntı yaşadık. Sona bırakmayalım hastanenin çevre yollarını da genişletilmiş şekliyle tamamlayalım dedik. O nedenle bir miktar gecikme yaşadık” dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM EĞİTİMLER BAŞLAYACAK’..

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise, “Yalova’nın uzun yıllardır beklediği bir yatırımı burada neticeye erdirmek üzereyiz.  Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Son hazırlıkları devam ediyor. Çevresi, peyzajı, altyapısı ve ulaşım yollarıyla şehrimize yeni bir soluk olacak. Burası ayrıca Tıp Fakültemizin de bir parçası haline gelecek. Bunu da çok önemsiyoruz. Burası sadece hastalara sağlık hizmeti veren bir yer olmasının da ötesinde doktor yetiştiren, ileri tıp araştırmalarının yapıldığı bir kurum olma özelliğine de sahip olacak. Yalova Üniversitesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı’mızın ortaya koyduğu bu yatırımlar bir araya geldiğinde önümüzdeki yıldan itibaren Tıp Fakültesi öğrencilerin de burada eğitime başladıkları yeni bir döneme adım atmış olacağız. Bir sonraki senede onlarda burada tıp eğitimlerine devam edecekler. Yalova’nın gelişimi açısından, sağlık altyapımızı güçlendirmek açısından ve eğitim şehri misyonumuzu güçlendirmesi açısından çok boyutlu ve hayırlı bir hizmeti inşallah en kısa sürede vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

‘BU HİZMETİ HALKIMIZA SUNACAĞIZ’..

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise, “Burası ile ilgili her hafta görüşmelerimizi yapıyoruz. Tedarikte bir takım sorunlar yaşadık. Ama Tıp Fakültesi ile taçlandırılmış bir şekilde bu hizmeti halkımıza sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

‘BUNUN FATURASINI ÖDER’..

Binayı gezerken firma yetkililerinden bilgi alan AK Partili heyet, binanın Yalova’ya yakışan bir bina olduğunu ifade ettiler. Gezi sırasında Armagaz’ın binaya halen gaz arzında bulunmadığının hatırlatılması üzerine Armagaz’a seslenen AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Hastane belli bir noktaya gelmiş. Ancak bizim bekleyecek zamanımız yok. Bir an önce çalışmaları hızlandıralım. Buradan Armagaz yetkililerine de seslenmek istiyorum. İvedi olarak buradaki gerekli işleri yapsınlar. Buranın bitmesinde bir gecikme yaşanırsa bunun sorumluluğu kimdeyse yarın bir gün bunun faturasını öder. Biz halkımıza bir söz ve tarih verdik. Ocak ayında hastanemizi faaliyete geçireceğiz dedik. Burası Yalova açısından son derece önemli bir hizmet” dedi.
’45 GÜN SONRA GAZ ARZINI SAĞLAYACAKLAR’..

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray ise, “3 Kasım 2021 tarihinde biz burası için bağlantı bedeli olan 3 milyon TL’yi Armagaz’ın hesabına yatırdık. Armagaz bununla ilgili bize 45 gün içerisinde gaz arzını sağlayacaklarını beyan ettiler. Sözleşmede 90 gün yazıyor. 90 gün dahi olsa bu süreç dolmuş durumda” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.