yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

DÜNYACA ÜNLÜ 11 RESSAM YALOVA’YI RESMETTİ

DÜNYACA ÜNLÜ 11 RESSAM YALOVA’YI RESMETTİ
29.09.2023 17:35
0
A+
A-
  • 10 gün boyunca Yalova’da kalan dünyaca ünlü 11 ressam Yalova’nın cazibe alanlarını resmetti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü münasebetiyle, R.F. Dağıstan Cumhuriyeti, Lezginka Dans Müzesi Başkanı Omar Omarov’un sponsorluğunda ve Yalova Kafkas Kültür Derneği’nin işbirliğinde hazırlanan yağlıboya ve karakalem resim çalışması etkinliği, Yalova’da gerçekleştirildi. Moskova ve St. Petersburg’dan gelen 11 ünlü ressam, 10 gün boyunca Yalova’da resim çalışması yaptılar. Güneyköy’den Termal’e, Yalova sahilinden Aşk Köprüsü’ne kadar Yalova’nın cazibe noktalarını resmeden ressamlar, 25 eser ortaya koydular.

Vali Dr. Kaya, ressamlarla bir araya geldi

10 gün boyunca Yalova Uygulama Oteli’nden konaklayan dünyaca ünlü ressamlar, yapmış oldukları çalışmaları Yalova kamuoyuna tanıttılar. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ve çok sayıda davetli yapılan çalışmaları incelediler. Vali Kaya’da dünyaca ünlü ressamları Yalova’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, ressamları tebrik etti.

Eserler, Cumhuriyet’in 100. yıl anısına sergilenecek

Moskova ve St. Petersburg’dan gelen 11 ünlü ressam, proje kapsamında Yalova’ya gelen üçüncü grup oldu. Yılsonuna kadar ortaya konulan çalışmalar, jüri üyelerinin değerlendirilmesi ile seçilip, Cumhuriyet’in 100. yıl anısına sergilenecek.

‘Yalova’nın marka sokaklarını, köylerini sergilemişsiniz’

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Yalovamıza katma değer katmış. Yalova’nın marka sokaklarını, köylerini sergilemişsiniz. Tebrik ediyorum. Yalova’ya hoş geldiniz” dedi.

‘Bugüne kadar 40 ressam geldi’

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yalova Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir ise, “Cumhuriyetimizin 100. yıl münasebeti ile R.F. Dağıstan Cumhuriyeti, Lezginka Dans Müzesi Başkanı, Fahri Kültür Elçimiz aynı zamanda Derneğimizin Onursal Başkanı Sayın Omar Omarov’un sponsorluğunda ve Yalova Kafkas Kültür Derneği’nin gerçekleştirmekte olduğu organizasyona, Moskova ve St. Petersburg’dan 11 ünlü ressam Yalova’ya geldi. 19-29 Eylül tarihlerinde Yalova’da kalan ressamlar tarafından yağlı boya çalışmaları yapıldı. Konuk sanatçılarımız için şehir turu tertiplendi. Bu resimler arasında, jüri üyeleri tarafından 100 resim seçilecek ve Cumhuriyetimizin 100. yıl anısına yapılan resimler sergilenecek. Şimdiye kadar 40 ressam Yalova’ya geldi. 100 eser Yalova’da, farklı illerde ve dünyada sergilenecek. En sonunda da o resimler yeni binamızda sergilenecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.