yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

DUALARIMIZDASINIZ!

DUALARIMIZDASINIZ!
09.02.2023 17:32
0
A+
A-

 Felaketin 5. günü… Yüreklerimiz sizin için çarpıyor…

Haber / M. Ali Cantörün /

6 Şubat Pazartesi gece yarısı saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7, aradan10 saat geçmeden 7 Şubat Salı günü saat 13.24’te ise merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde birbiri ardına iki büyük deprem tüm Türkiye’yi hüzne ve yasa boğdu. Yerin 7 km. altında gerçekleşen depremler, başta Hatay, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentte hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. Deprem felaketinde enkaz altında kalanlar için kritik olan 72 saat eşiği aşılırken, deprem bölgesine ulaşan ve sayısı 100 bini aşan arama-kurtarma ordusu, zorlu kış şartlarında bir can daha kurtarmak için büyük mücadele veriyor. Depremin vurduğu 10 il için TBMM’de OHAL görüşmesi yapıldı ve 3 ay süreyle geçerli OHAL kararı alındı.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te konuştu.
Gaziantep’te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarının yoğun bir gayretle devam ettiğini söyledi. Erdoğan, “Bugün (dün) OHAL ile ilgili TBMM’de kanunun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Yağmalama olaylarına OHAL ile müdahale edeceğiz” dedi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık da, Kızılay’ın deprem bölgesindeki faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kınık, “Battaniye, kışlık giysi, dayanıklı gıda ihtiyacımız var. Lütfen ikinci el kıyafet yollamayın” ifadelerini kullandı.
• Son durum (Dün saat
17:00 itibarıyla)
Can kaybının 16 bin 170’e, yaralı sayısının 64 bin 194’e yükseldiği açıklandı. Yıkılan bina sayısının 6 bin 444 olduğu belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.