yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

‘DOWN SENDROMU; GENETİK BİR FARKLILIKTIR’

‘DOWN SENDROMU; GENETİK BİR FARKLILIKTIR’
22.03.2023 16:08
0
A+
A-
  • Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Down Sendromlular Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Down sendromlu bireyler gerekli eğitim, bakım ve destek ile sağlıklı, mutlu üretken ve toplumla iç içe bireyler olabilirler” dedi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Down Sendromlular Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Laçin yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2011 yılında 21 Mart  tarihi Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak kabul edilmiştir. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Bebekteki 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması nedeniyle ortaya çıkan, nedeni henüz tespit edilemeyen bu genetik farklılık, tipik bir yüz siması, badem biçimli göz, düşük kas yoğunluğu, sarkık dil, el ayasında yarık, ayak başparmağı ile ikinci parmak arasında genişlik gibi tipik belirtilerin bazen bir arada bazen de birkaçının görülmesi ile kendini göstermektedir. Down sendromlu bireyler gerekli eğitim, bakım ve destek ile sağlıklı, mutlu üretken ve toplumla iç içe bireyler olabilirler. Diğer tüm bireyler gibi, fiziksel, sosyal, duygusal ihtiyaçları bulunmakta ve psikolojik açıdan desteklenmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Down sendromlu bireylere ve ailelerine yönelik çalışmalarımız devam etmekte olup, İl Müdürlüğümüzce sunulan Evde Bakım Hizmetinden  47 Down sendromlu birey yararlanmaktadır. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle Down sendromlu bireylere ve ailelerine sağlıklı, huzurlu, mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.