yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DOWAKSA’YA ABD’DEN ÖDÜL

DOWAKSA’YA ABD’DEN ÖDÜL
19.06.2023 17:21
0
A+
A-

DOWAKSA’NIN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNA ABD’DEN ÖDÜL

  • Dow ve Aksa Akrilik’in ortak girişimi olan, Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın önde gelen karbon elyaf üreticilerinden DowAksa’nın ilk sürdürülebilirlik raporu, önemli bir uluslararası ödül kazandı.

Gücün Yeni Tanımı başlıklı Sürdürülebilirlik Raporu, dünyanın en prestijli yaratıcılık ödülleri arasında yer alan NYX Awards’ta Yıllık Rapor-Tasarım kategorisinde Gümüş (Silver) ödüle layık görüldü..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Faaliyetlerini sürdürürken toplumsal gelişim, ekonomik kalkınma ve çevresel etki dengelerini hassasiyetle göz önünde bulunduran DowAksa, bu kapsamda yürüttüğü çalışmaları ve hedeflerini GRI standartlarıyla uyumlu olarak hazırlanan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nda kamuoyuyla paylaştı. Gücün Yeni Tanımı başlığıyla yayınlanan, 2021 yılını kapsayan rapor; iletişim tasarımı uzmanlarını ve yaratıcı bireyleri onurlandırmak, ürettikleri işleri kutlamak için düzenlenen, dünyanın en prestijli yaratıcılık ödülleri arasında yer alan NYX Awards’ta Yıllık Rapor-Tasarım kategorisinde Gümüş (Silver) ödüle layık görüldü. Sürdürülebilirlik ve raporlama danışmanlığı Metsims, rapor tasarımı Editoryal tarafından yapılan DowAksa Sürdürülebilirlik Raporu’nda, DowAksa tarafından üstün teknolojiyle üretilen ve stratejik bir ürün olan karbon elyafın sağladığı yüksek katma değere vurgu yapıldı. Düşük ağırlık ve yüksek mukavemet özelliği sayesinde çelik, alüminyum gibi metalleri ikame eden karbon elyafın özelliklerinden hareketle raporun tasarım konsepti, biyomimetik yönteminden yararlanılarak oluşturuldu.

‘Tüm paydaşlarımız için pozitif değerler yaratmayı hedefliyoruz’..

DowAksa’nın ilk sürdürülebilirlik raporunun uluslararası seviyede bir ödül kazanmasından mutluluk ve gurur duyduklarını dile getiren DowAksa CEO’su Massimo Rebolini, “Şirketimiz büyüme yolculuğunda önemli bir noktaya ulaşmış durumda. Yetenekli ekibimizle birlikte yenilikçi adımlar atarak bu büyüme ivmesini devam ettirmek ve bu süreçte sürdürülebilirlik taahhütlerimizi ileriye taşımak istiyoruz. Çevresel, sosyal ve yönetişim etki alanlarındaki tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir pozitif değerler yaratmayı ve bu değerleri yarınlara taşımayı hedefliyoruz” dedi.

NYX Awards hakkında..

International Awards Associates (IAA) tarafından 2018 yılından bu yana düzenlenen NYX Awards, her yıl 60’tan fazla ülkeden binlerce seçkin başvuruyu kabul ederek, değerli ve önemli projeleri desteklemek için pazarlama, iletişim ve yaratıcılıkta mükemmelliği takdir eden, kutlayan ve onurlandıran önde gelen uluslararası bir ödül programıdır. 2022 yılında dünyanın her yerinden 1.200’ün üzerinde projenin yarıştığı yarışmada, 31 bağımsız profesyonelden oluşan uluslararası jüri; yaratıcılık, konsept, fikir, içerik, mesajın kalitesi, üretim, uygulama, yenilik, etkinlik ve genel deneyim gibi kriterlere göre projeleri değerlendirdi.

DowAksa hakkında..

DowAksa 2012 yılında iki dünya devi, Dow ve Aksa Akrilik’in 50/50 ortak girişimi olarak kurulmuştur. Akrilik elyafta dünya lideri olan Aksa ile malzeme bilimi konusunda öncü olan Dow’un bilgi, deneyim ve gücünü birleştiren DowAksa, precursor’dan karbon elyafa, karbon elyaftan reçineye uzanan ürün gamı, mühendislik çözümleri, teknolojisi ve know-how’ı ile sektörün sayılı tam entegre çözümü üreticilerindendir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.