yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3027
EURO
34,7805
ALTIN
2.389,43
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

‘DOĞASIYLA, SANAYİSİYLE, KÜLTÜRÜYLE ALTINOVA’

‘DOĞASIYLA, SANAYİSİYLE, KÜLTÜRÜYLE ALTINOVA’
30.11.2022 16:30
0
A+
A-

 

  • Altınova’nın doğasıyla, sanayisiyle ve kültürüyle etnik bir şehir olduğunu söyleyen Dr. Metin Oral, “Burada Türkiye’de yaşayan Alevi’miz, Sünni’miz, Kürd’ümüz, Laz’ımız, Çerkez’imiz bütün etnik güzelliklerimizi burada bulabilirsiniz. Ama kardeşçe birlikte kol kola güzellikler içerisinde yaşıyoruz. Dolayısıyla da örnek bir şehiriz” dedi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, tersaneler bölgesinin Altınova için ana gelir kaynağı olduğunu belirtti. İstihdam anlamında 30 bin kişinin çalıştığını belirten Dr. Oral, bölgede çok ciddi teknolojik gemilerinin yapıldığını dile getirdi. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yaptığı açıklamada, “İlçemiz meyvecilik özellikle tarımda kivi ve hurma meyvelerimiz önde. Özellikle meyve ve tersanecilik ilçemizin ana gelir kaynaklarını oluşturuyor. Ama bir gelir kaynağımızda süs bitkileri. Özellikle belediyelerimizi ilgilendiren. Süs bitkileri konusunda Altınova, Türkiye’nin ilk süs bitkiciliğinin yapıldığı yer ve sektörde ana lokomotiflerden birisi. Belediyelerimizin özellikle park bahçelerde kullandığı bitkilerimizin üretim merkezi. Seralarımızda bayanlarımız, tersanelerimizde erkeklerimiz çalışıyor ama sadece tersanelerde 30 bine yakın insanımız çalışıyor. Buradaki çalışanlarımız, İstanbul, Bursa, Kocaeli bölgesinden buraya geliyorlar. Bölgemiz ilerleyen zamanlarda ciddi bir yatırım potansiyeline sahip olacak” ifadelerine yer verdi.

‘AV YAPILAN BÖLGEYİ KORUMA ALTINA ALDIK’..

Hersek Gölü’nü Cumhurbaşkanı’nın onayı ile koruma altına aldıklarını belirten Dr. Metin Oral, “Cumhurbaşkanımızın onayıyla Hersek Bölgesi, tamamen koruma altına alınmış durumda. Kuş Gözlem Evi ve Kulesi, Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile birlikte yapıldı. Şu anda işletmeciliğini belediyemiz yapıyor. Gölümüz, Türkiye’deki kuş sayısının yarısını oluşturuyor. Şu anda Hersek Gölü’nde 249 türümüz var. Türkiye’de 500’e yakın kuş türümüz var. Bu bölge daha önce av yapılan bir bölgeydi ve biz 2004 yılında çalışmalara başladığımızda 104 tür kuşumuz vardı. Koruma altına aldığımızdan beri tür sayımız 249’a ulaştı. Her geçen günde artıyor” dedi.

‘KÖPRÜYE KAVİS VERİLDİ’..

Osmangazi Köprüsü’ne verilen kavisten bahseden Dr. Metin Oral, “Osmangazi Köprüsü yapılırken, Cumhurbaşkanımız, o zamanki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ve o zamanki Oman Bakanlığı ile hep beraber projeyi değiştirdiler. Normalde köprü Hersek Gölü’nün üstünden geçiyordu ve kavis verdiler. Buradaki doğal yaşam bozulmadı. Çevrecilik örneği açısından da hükümetimiz çok ciddi bir iş yapmış oldu. Şu anda bir kavisle gölün üzerinden kaydırıldı” diye konuştu.

‘TARİHİ BÖLGE’..

Altınova’da bütün etnik güzelliklerinin bulunduğunu söyleyen Dr. Metin Oral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda tarihi bir bölge burası. Hersekzade Ahmet Paşa, Bosna’dan gelmiş, 2. Beyazıt ve Sultan Selim’e sadrazamlık yapmış bir paşa. Antik kentimiz var ve kazılarımız devam ediyor. Denizin içerisinde antik kentlerimiz var. Denizin içerisinde batmış şehirlerimiz var ve onlarla ilgili çalışmalarımız yapılıyor. Bağdat’tan kalkan kervanlar, Osmangazi Köprüsü’nün karşı ayağından sallarla bu tarafa geçirilirmiş. Buradan da kervanlar İznik’e doğru gitmişler. O bölgenin başlangıç noktasında bir deniz fenerimiz var. Onu müze olarak açılışını yapacağız. Fenerimizin restorasyonunu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz yaptı. Şu anda kazı çalışmaları oradan başladı ve ikinci bir fener bulundu denize doğru o daha eski. Doğasıyla, sanayisiyle, kültürüyle harmanladığımız bir bölgedeyiz hepsini o şekilde götürmeye çalışıyoruz. Burada Türkiye’de yaşayan Alevi’miz, Sünni’miz, Kürd’ümüz, Laz’ımız, Çerkez’imiz bütün etnik güzelliklerimizi burada bulabilirsiniz. Ama kardeşçe birlikte kol kola güzellikler içerisinde yaşıyoruz. Dolayısıyla da örnek bir şehiriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.