yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3777
EURO
34,6748
ALTIN
2.409,48
BIST
10.104,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

DOĞASEVERLERİN GÖNÜLLÜ REHBERİ; ULVİYE AVCI

DOĞASEVERLERİN GÖNÜLLÜ REHBERİ; ULVİYE AVCI
01.12.2022 16:31
0
A+
A-

Yeşil ve hayvan sevgisiyle herkese örnek oluyor

Yalova, %60’lık orman alanı ile önemli bir değere sahip durumda. Yılın her ayında doğa ve deniz turizmi için ilimize çok sayıda ziyaretçi geliyor. Özellikle doğa yürüyüşleri için çevre il ve ilçelerden grup ve bireysel olarak Yalova’ya gelenler keyifli vakit geçirip mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Yalova’da da her hafta sonu doğa etkinlikleri düzenleyen çok sayıda gruplar bulunuyor. Uzun yıllardır her hafta sonunu küçük gruplarla doğada geçiren bir bayan var. Adı; Ulviye Avcı. Hiçbir maddi karşılık olmaksızın sadece doğayı sevdiği için bu işi yapan Ulviye Avcı, çok sayıda kişiyi ağaç ve çiçekle tanıştırıp doğa aşığı olmasına vesile oluyor. Yalova köyleri ile çevre il ve ilçelerde birçok yürüyüş rotasını ezbere bilen Ulviye Avcı, kurduğu kapalı grubuyla hafta sonları doğaseverleri bir araya getirip onlara gönüllü rehberlik yapıyor. Daha önce edindiği deneyimlerinin üzerine yöremizin sayılı rehberlerinden parkurları öğrenip ezberine alan Ulviye Avcı, doğa ve hayvan sevgisiyle de herkese örnek oluyor.

‘Doğada Bir Gün’ adındaki grubun kurucusu ve isim annesi olan Ulviye Avcı, dört mevsim ve her türlü hava şartlarında yaşlı-genç, kadın-erkek her meslekten çok sayıda kişiyi doğayla buluşturuyor. Yürüyüş boyunca yeşilin her tonu, çiçek, meyve ve ağaçlar ile tanışan doğaseverler, gönüllü fotoğrafçılar tarafından çekilen resimleri sosyal medya hesaplarına yükleyerek bu güzel günlerini dostlarıyla paylaşıyorlar. Ayrıca Ulviye Avcı, doğada çekilen birbirinden güzel ve ilginç resimleri çok sayıda takipçisi bulunan ‘Doğada Bir Gün’ adındaki grubu ve kendi sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Yalova’nın tek gönüllü bayan rehberi durumunda olan Ulviye Avcı, birlikte yürüyüş yaptığı arkadaşları arasında çok sevilip sayılıyor ve takdir ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.