yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3914
EURO
34,5858
ALTIN
2.381,87
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

DOĞA PASAPORTLU KİŞİLERİN SAYISI 8 BİNİ GEÇTİ

DOĞA PASAPORTLU KİŞİLERİN SAYISI 8 BİNİ GEÇTİ
13.11.2022 14:05
0
A+
A-

 

  • Türkiye’de doğa pasaportuna sahip kişilerin sayısı 8 binigeçti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Doğa ve hayvanseverleriHersek Lagünü Kuş Oteli’ne davet eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, büyük ilgi gören Doğa Pasaportu’nun dijital ortama taşınarak sürdürebilir önemli farkındalık hareketine dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.

Renkli görüntüler..

Cumhurbaşkanı kararı ile “kesin korunacak hassas alan” olarak tescil edilen 152 hektar büyüklüğündeki Hersek Lagünü, özellikle “Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi” sayesinde herkesin kuşları izlemesine imkân sağlıyor.İnşası esnasında Osmangazi Köprüsü’ne kavis verdiren ve son sayımlara göre 250’e yaklaşan kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü, bu yıl da rekor sayıda flamingoyu ağırlıyor. Bazı türlerin sonbahar ve kış aylarını geçirmesi dolayısıyla Kuş Oteli olarak bilinen lagün, bugünlerde sayıları bin 500’ü aşan flamingolarla renkli görüntüler oluşturuyor.

Dijital ortama taşınıyor..

Altınova Belediye Başkanı Dr. MetinOral, doğa ve hayvanlara sahip çıkmak, korumak ve farkındalık yaratmak için başlattıkları Türkiye’nin ilk ve tek Doğa Pasaportu’nun kısa sürede 8 bin geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye’nin farklı illerinden gelen gönüllü ziyaretçilerimiz ile birlikte yayılarak büyüyen Doğa Pasaportumuzu dijital ortama taşıyarak doğa ve hayvanların korunması noktasında ülkemizin en fazla farkındalık yaratan çalışması olacağına inanıyorum. Doğa ve doğal yaşam için önemli bir katkı koymak istiyoruz” diye konuştu.

Sözleşme maddeleri

Doğa Pasaportu alırken imzalanan Doğa ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesi’nde yer alan maddeler şöyle: “Doğayı ve özellikle başta nesli tükenmekte olan canlıları korumak hepimizin görevi.Doğal yaşamı korumak geleceğe bırakılabilecek en büyük ve en değerli mirastır.Doğa bir moda, spor araba, plastik bir oyuncak, bir cep telefonu ya da bilgisayar değildir.Doğanın bir fiyat etiketi yok. Çünkü doğa paha biçilmezdir.Doğanın şimdi, bizin ise ona her zaman ihtiyacımız var.Doğa için şimdi harekete geçme zamanı. Her zaman, her yerde ve her koşulda doğayı koruyacağımıza ve iş birliği yapacağımıza söz veriyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.