yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

‘DOĞA İLE DOST OLMALIYIZ’

‘DOĞA İLE DOST OLMALIYIZ’
08.06.2022 15:46
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Bisiklet Yıldızları ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri’nin destek verdiği bir grup TEMA gönüllüsü, Gazipaşa Caddesi’ndeki Hayrettin Karaca Heykeli’nin önünden Karaca Arboretum’a kadar çevre gününe dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi. Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir ve TEMA gönüllüleri de KARACA Arboretum’da kurdukları stantlarda çocuk ziyaretçilerle çevre ve doğa bilinci oluşturmak amacıyla oyunlar oynadılar.

‘Arboretumu turladık’..

İl Temsilcisi Arzu Demir 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenledikleri Doğa Şenliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gönüllülerimizle birlikte Dünya Çevre Günü’nde Türkiye’nin Toprak Dedesi Hayrettin Karaca’nın arberetumundaydık. Bisiklet ekibimizin Gazipaşa Caddesi’ndeki Hayrettin Karaca heykelinden hareketle Karaca Arboretum’a  gelmesiyle başlayan Doğa Şenliği etkinliğimiz, Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın torunu Yeşne İren Karaca’nın sürpriz rehberliğinde Karaca Arboretum’da kısa bir turun ardından, çocuklarımızın ve ailelerinin katılımıyla tam bir şenliğe dönüştü. Kendisi ile tanışmak sohbet etmek,  Toprak Dedemiz ile olan anılarını dinlemek bizleri çok mutlu etti, nazik ve sıcak ev sahipliği için sonsuz teşekkürler” dedi.

Agave bitkisini görmeye davet..

İl Temsilcisi Arzu Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “TEMA Vakfı Kurucusu Merhum Hayrettin Karaca’nın torunu, Karaca Arboretum Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yeşne İren Karaca, ‘Karaca Arboretum’da bulunan Agave Americano adlı 40-60 yıl arası yaşayan ve ömründe sadece bir kez çiçek açan bitkiyi bize tanıttı. Çiçek açan Agave’yi görmek isteyenler Karaca Arboretum’u mesai saatleri içinde ziyaret edebilirler.”

Karaçam tohumu dağıtıldı’..

Etkinlik kapsamında karaçam tohumu dağıtıldığını söyleyen Demir, “Etkinlik kapsamında Velilerimiz Karaca Arboretumu rehber eşliğinde gezerken çocuklarımız da kurduğumuz stantlarda doyasıya eğlendiler. Müzemi Geziyorum, Eko Sistemde Neler Oluyor, Doğadaki İlişkiler, Kes Katla Habitatını Boya, Ağacına Sarıl Oyunu, Bahçede İklim Atölyesi, Resim Atölyeleri, Ahşap Kolye Tasarım ile hoşça vakit geçiren çocuklara etkinlik sonunda karaçam tohumu dağıttık. Bu yıl ‘TekBirDünya’ sloganıyla kutlanan Dünya Çevre Günü’nde, dünyayı daha yaşanabilir yapan iklimin ve doğal varlıkların korunması konusunda herkesi duyarlı olmaya ve adım atmaya çağırıyoruz. İnsanların neden olduğu iklim krizi, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirliliğin, gelecekte yaşamı ve refahı olumsuz etkileyecek en büyük problemler arasında yer alıyor. Doğa ile dost olmak; iklimi korumak, tüm canlıların yaşam hakkına saygı göstermek, yaşam alanlarını korumak, doğa tahribatlarını önlemek, kirliliği ve doğaya olan yükü azaltmak, doğada açılan yaraları iyileştirmek üzere gerekli çalışmaları yapmaktır. Bugün artık dünyanın, doğa ile dost olmaktan başka çaresi kalmadığını üstüne basarak vurgulamak istiyorum. Etkinliğimize destek veren gönüllülerimize, katılım sağlayan sivil toplum kuruluşlarımıza, ailelerimize, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Bizler tüm gönüllülerimizle birlikte nefes aldığımız sürece Toprak Dede’mizin yolundan yürümeye ve umut yeşertmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.