yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2456
EURO
34,6607
ALTIN
2.395,89
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

DİSK ANKARA YÜRÜYÜŞÇÜLERİ YALOVA’DAN GEÇTİ

DİSK ANKARA YÜRÜYÜŞÇÜLERİ YALOVA’DAN GEÇTİ
16.11.2023 15:00
0
A+
A-
  • DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yürüyüşçüleri Yalova girişinde İDO iskelesinde karşılayan DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar ile CHP yöneticileri, STK temsilcileri yürüyüşçülere destek vererek DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu çiçeklerle karşıladılar..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) İstanbul’dan başlattığı ‘Vergide Adalet, Gelirde Adalet için Ankara Yürüyüşü’ üçüncü gününde Yalova’ya ulaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yürüyüşçüleri Yalova girişinde İDO iskelesinde karşılayan DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar ile CHP yöneticileri, STK temsilcileri yürüyüşçülere destek vererek DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu çiçeklerle karşıladılar. DİSK’in vergide adalet, gelirde adalet sloganıyla İstanbul’dan başlattığı Ankara yürüyüşü bugün üçüncü gününde Yalova’ya ulaştı. Yalova caddelerinde yürüyüş gerçekleştiren DİSK’lilere Yalovalılarda destek verdi. Yalova Cevdet Aydın Parkı’nda basın açıklaması yapan Çerkezoğlu, “Hep birlikte bu ülkede eşitliğin, adaletin, demokrasinin tesis edildiği, 85 milyon yurttaşımızın ve bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçi sınıfının ürettiği değerden payını aldığı, insanca yaşadığımız sendikalı, sendikal hakların güvence altında olduğu bir çalışma hayatını ve emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız” dedi. Çerkezoğlu konuşmasında, “Yürüyüşümüz her adımda sadece bizim DİSK’li işçilerin değil, sendikalı-sendikasız bütün sınıf kardeşlerimizin dayanışmasıyla büyüdü. Çünkü biz bu ülkedeki tüm adaletsizliklere karşı çalıştığımız iş yerlerinde, fabrikalarda bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçi sınıfı olarak ürettiğimiz değerden payımızı almak için yürüyoruz. Gelirde adalet için yürüyoruz. Bu yüksek enflasyon, hayat pahalılığı karşısında alım gücümüzün her gün daha fazla düşmesini engellemek için yürüyoruz ve biz aynı zamanda uydurdukları, o ucube sistemle tamamladıkları 7 bin 500 lira aylıkla hayatını sürdürmeye çalışan, başımızın tacı olan milyonlarca emeklinin sesi, soluğu olmak için yürüyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.