yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

DİRENÇLİ KENTLER İÇİN İLK ADIM ATILDI

DİRENÇLİ KENTLER İÇİN İLK ADIM ATILDI
10.05.2023 15:14
0
A+
A-
  • Yalova Kent Konseyi organizasyonunda düzenlenen ‘Yalova Dirençli Kentler Çalıştayı’ tamamlandı. Çalıştayın ardından hazırlanan sonuç raporu düzenlenen toplantıyla ilgili paydaşlara ve kamuoyuna sunuldu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Dirençli Kentler Yalova Çalıştayı Sonuç Raporu, projenin ortaklarından Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa; Vali Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sercan Şık, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

7 masa, 103 kişi, 50 kurum ile ortak rapor hazırlandı

Programda bir açılış konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Kandemir, “Yenilikçi ve yapıcı adımlar atmak, kentimize fayda sağlamak adına ekibimizle birlikte çalışıyor, mücadelemizi sürdürüyoruz. Herkese eşit mesafede ve de adaletli şekilde elimizi uzatmaya çalışırken, kentimize aidiyet duygusuyla bağlı herkesi süreçlerimize dahil ediyoruz. Kapsayıcılık anlayışıyla girdiğimiz bu güzel yolda sizlerle birlikte de büyümeye devam ediyoruz. Bugün bu salonda bulunanlara baktığımda doğru yolda olduğumuzu da görüyorum. Birkaç ay önce gerçekleştirdiğimiz Dirençli Kentler Yalova Çalıştayı ile Yalova’daki tüm paydaşları bünyesinde barındıran ve de Yalova için herkesin karar almasını sağladığımız organizasyonumuzu tamamladık. 7 masa, 103 kişi, 50 kurum ve kuruluşla ortak raporumuz hazırlandı. Bu güzel başarı bizlerin değil aynı zamanda bu kenti seven herkesindir. Yine sizlerle birlikte yeni projeler ve yenilikçi adımlarla yol alacağız. Biz bu kenti seviyoruz ve bu kentin birer ferdi olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Hep birlikte nice güzel işler yapmak adına” dedi.

‘Kent Konseyimiz fikir üretiyor, projeler geliştiriyor’

İl Genel Meclisi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Soygüzel, “Yalova Kent Konseyi son dönemde kentin gündeminde olan konuları masaya getiriyor ve bunların tartışılmasını sağlıyor. Kent Konseyi’nin görevi olan şehir adına fikir üretmek, projeler geliştirmeyi en güzel biçimde icra ediyor. Özellikle 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrasında da kentlerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesi bu anlamda da dünyada çok kullanılan bir kavram olan dirençli kentler ya da kentlerin dayanıklılığı konusu konuşulan kavramlardan bir tanesi oldu. Yalova Kent Konseyimiz de bu anlamda öncülük yaparak Dirençli Kentler Yalova Çalıştayını gerçekleştirdi. Ben gündemi ve süreci de takip ediyorum, Yalova Kent Konseyi’nin bu çalışmasından sonra Türkiye’nin farklı şehirlerinde bu başlık altında toplantılar düzenlenmeye başlandı. Bütün bu toplantılardan elde edilen sonuçlar başta belediyelerimiz olmak üzere merkezi idarenin ve taşra teşkilatları ve diğer yerel yönetimler tarafından çalıştayda elde edilen sonuçlar hayata geçirilir. Dolayısıyla çok büyük önemli neticeler elde ediyoruz, aldığımız kararları da hayata geçirmek o derece önemli. Biz İl Genel Meclisi olarak bu çalıştayla eş zamanlı olarak meclis bünyesinde bir afet ve acil durum komisyonu oluşturduk. Kendi görev alanımızda bulunan konularla ilgili afetlere hazırlıklı olmak anlamında sıkı bir irade ortaya koymuş oldu. İl Genel Meclisi olarak da bu çalıştaydan elde edilen sonuçları değerlendireceğimizi ve komisyonumuz marifetiyle bizim görev alanımıza giren konularda iyileştirmeler yapılmak adına kararlar alacağımızı da ifade etmiş olayım” şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından Yürütme Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Kubilay Özer’in sonuç raporunu sunması sonrasında plaket törenine geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.