yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3407
EURO
34,8101
ALTIN
2.396,46
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

DEV PROJE ESNAFA HİZMET VERECEK

DEV PROJE ESNAFA HİZMET VERECEK
21.12.2023 16:32
0
A+
A-

Yalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası, Kirazlı Sanayi Sitesi’nde kurmayı planladıkları Ahi Evran Ata77 Yalova Sanayi Sitesi’nin proje detaylarını kamuoyu ile paylaştı..

 

..”Gençlerimiz buralarda zamanlarını değerlendirecek. Çocuklarımız uyuşturucu maddelerden ve kötü alışkanlıklardan uzak duracak. Sanayi içerisinde çıraklık okulumuz olacak ve ara eleman yetişecek. Yalova esnafının çalışan bulma sorununa çare olmak istiyoruz.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’daki esnaflar ve sanayiciler için faaliyet yürüten Yalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ ve yönetimi, basın mensupları ile buluştu. Yalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ, Kirazlı Sanayi Sitesi’nde kuracakları Ahi Evran Ata77 Sanayi Sitesi’nin proje detayları hakkında bilgi verdi. Projenin esnafa destek amaçlı olduğunu söyleyen Başkan Dağ, “Yapacağımız Ahi Evran Ata77 Sanayi Sitesi ile birlikte elektrik, su, geri dönüşüm ve ara eleman gibi 4 önemli noktada Yalova’ya büyük katkılarımız olacak. Sitede bir yaşam alanı kurmayı planlıyoruz. Modern dönemin gerektirdiği kafeler, spor tesisleri, dinlenme alanları olacak ve çok amaçlı bir yaşam alanı kuracağız. Gençlerimiz iş saatlerinin dışında ücretsiz olarak kafelerde oturabilecekler. Bir örnek verecek olursam müşteriler arabasını sanayiye verdiği zaman geriye kalan zamanını kafede değerlendirebilecek. Hem açık hem de açık spor salonları olacak. Gençlerimiz buralarda zamanlarını değerlendirecek. Çocuklarımız uyuşturucu maddelerden ve kötü alışkanlıklardan uzak duracak. Sanayi içerisinde çıraklık okulumuz olacak ve ara eleman yetişecek. Yalova esnafının çalışan bulma sorununa çare olmak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK’tan geldiler. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sanayideki enerjinin tamamını bu şekilde karşılamak istiyoruz. Üniversitelerde destek verecek. Biz bu konuda Alanya’da tanıtım yaptık ve 81 ile kadar bu proje yayılacak” ifadelerini kullandı.

‘110 ESNAF ORTAK ARSA ALDIK’..

Dükkanlar hakkında bilgi veren Başkan Dağ, “110 esnafımız, 400 bin TL’den aldık. 7 bin liralık aylık ödemeyle maliyeti 1,5 milyonu geçmeyecek şekilde planladık. Biz esnafımızı dükkan sahibi ve ev sahibi yaparsak bu insanlar ay sonundaki ödemelerini gerçekleştirir. Türkiye’nin üstünden büyük bir yük kalkar. Bu projeyle esnafımıza büyük destek vermiş olacağız” şeklinde konuştu. Bu projeyi 110 dükkan olarak tasarladıklarını belirten Başkan Dağ, “Bizim buradaki asıl gayemiz şu; Büyüyen bir Yalova var. Bu büyüyen Yalova’da şehrin göbeğinde kalan bir sanayi var. Yalova dışında esnafların mal sahibi olup, Yalova içindeki esnafların yer kaybettiği bir dönemdeyiz. Bahsedilen fiyatlar ile Yalova esnafı hiçbir yer alamaz. Biz çok daha uygun fiyatlarla esnaflarımızı yer sahibi yapmayı istiyoruz. Biz bu arsayı esnafımızla birlikte nakit olarak aldık. Hiçbir borçlanma olmadı. Başlangıcı da yaptık ve şu anda projeler çiziliyor. Yaklaşık 22 bin 614 m²’lik arsa aldık. Burada 110 dükkan olacak ve bahsettiğimiz yaşam alanları da olacak. 2024 yılı içinde çalışmalara başlayıp 24 ay içerisinde bitirip Yalovalıların hizmetine sunmayı istiyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.