yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2777
EURO
34,7555
ALTIN
2.392,09
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

DERBİDE KRİTİK 3 PUAN ALTINOVA’NIN

DERBİDE KRİTİK 3 PUAN ALTINOVA’NIN
30.01.2023 15:10
0
A+
A-

YALOVASPOR’A SÜRE YETMEDİ!

  • Bölgesel Amatör Ligi’nde sezonun ikinci devresi, Yalova derbisiyle resmen başladı. İki takımımızı karşı karşıya getiren mücadelede Altınova Belediyespor, sahasında Yalovaspor’u ağırladı.

İkinci 45 dakikanın son bölümlerinde ev sahibi takımda bu kez Mustafa Topuz sahne aldı ve skor 2-0’a geldi. Ancak son dakikalarda Yalovaspor, yeni transferi Gencalp Gençer’le umutlandı. Nefesleri kesen maçta Yalovspor’un beraberlik çabası sonuç getirmedi ve sarı-yeşilliler, derbide 2-1 kazanarak şampiyonluk yarışında kritik 3 puanın sahibi oldu.

 

Onur ERDİK

Bölgesel Amatör Lig 14. Grup’ta ikinci yarı heyecanı start aldı Ligdeki iki takımımız Altınova Belediyespor ile Yalovaspor, Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Zorlu kapışmada ideal kadrosundan sadece bir ismi değiştiren Altınova Belediyespor teknik patronu Abdurahman Güneş, karşısında diri ve hırslı bir Yalovaspor buldu. Yeşil-kırmızılılarda sakatlığı sona eren ve takıma dönen Ramazan Talha Çetin ile Burak Geyikçi, ilk 11’de sahaya çıktı. Yeşil-kırmızılıların yeni teknik direktörü Timur Şahinel, devre arası transfer döneminde takıma katılan oyunculardan 5 yeni ismi ilk 11’de sahaya sürdü.

Altınova, kilidi 45+2’de açtı..

Kağıt üzerinde Altınova Belediyespor, her ne kadar Yalovaspor’a göre üstün gözükse de kadrodaki değişikliklerin ardından mücadele hırsı yüksek bir Yalovaspor, güçlü rakibine karşı iyi oyun ortaya koydu. Konuk ekipte Hacı Kaya, 25.dakikada sakatlanarak oyundan çıktı ve bir başka yeni transfer Halil Karakılınç oyuna dahil oldu. Altınova, ilk yarının ortalarında direkten dönen bir topun ardından öne geçme fırsatını kaçırırken; gol perdesi 45+2’de aralandı. Kazanılan serbest vuruşta duran top organizasyonundan şık bir gol bulan Altınova Belediyespor’da Muhammed Uğur Kalço, sarı-yeşillileri 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Yalovaspor pes etmedi.

İkinci yarının ilk bölümleri, Altınova Belediyespor’un kontrolünde geçildi. Devrenin ortalarına doğru Yalovaspor’da teknik direktör Timur Şahinel’in oyuna müdahaleleri sonrasında yeşil-kırmızılılar, rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Ancak risk alan konuk ekip, zaman zaman savunmada da açıklar verdi. Dakikalar 73’ü gösterdiğinde Altınova Belediyespor’un golcüsü Mustafa Topuz sahne aldı ve sarı-yeşilliler 2-0’ı buldu. Pes etmeyen konuk takımda 81.dakikada Ersagun Karaman’ın savunma arkasına doğru ara pasına çok iyi hareketlenen yeni transfer golcü oyuncu Gencalp Gençer, kalecinin yanından meşin yuvarlağı filelere gönderip skoru 2-1 yaptı ve Yalovaspor umutlandı. Artık tüm hatlarıyla riski arttıran yeşil-kırmızılılar, şampiyonluk yarışındaki güçlü rakibine ecel terleri döktürdü. Ancak kalan bölümlerde başka gol sesi çıkmadı ve Altınova Belediyespor, çekişmeli geçen derbide Yalovaspor’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-yeşilliler, 32 puanla 2.sırada yer alıp liderin 6 puan gerisinde zirveyi takibini sürdürdü. Yeşil-kırmızılılar ise 7 puanda kalıp averajla ateş hattının bir basamak yukarısında ve 12.sırada haftayı tamamladı. Yalovaspor, ligin 15.haftasıında sahasında Nilüfer Belediye Futbol Kulübü’nü ağırlayacak. Altınova ise Bursa’da İnegöl Kafkas Gençlik’e konuk olacak.

SAHA: Altınova Hersekzade Ahmetpaşa

HAKEMLER: Engin Ferik, Cihat Sevi, Mehmet Serbest

ALTINOVA BELEDİYESPOR: Melih Şenol, Muhammet Alperen Tosun, Furkan Şimşek, İbrahim Demirer, İlker Nemli (Dk. 90+1 Ahmet Çağlar), Muhammed Uğur Kalço, Yunus Demir (D. 66 Yusuf Çiçek), Abdusamet Çetinkaya (Dk. 66 Emirhan Çolak), Mustafa Bayramoğlu (Dk. 82 Yakup Durmaz), Samet Şenol (Dk. 90+1 Metehan Zeybek), Mustafa Topuz

YALOVASPOR: Oğuzhan Tekin (Dk. 80 Enes Kılıç), Burak Geyikçi, Enes Yüksel, Şükrü Akın, Uğur Kenet, Gencalp Gençer, Hacı Kaya (Dk. 25 Halil Karakılınç), Ramazan Talha Çetin (Dk. 80 Ömer Faruk Fidan), Furkan Gider, Tanju Akpolat, (Dk. 61 Fatih Topal), Ersagun Akbar Karaman

 GOLLER: Dk. 45+2 Muhammed Uğur Kalço, Dk. 73 Mustafa Topuz (Altınova Belediyespor). Dk. 81 Gencalp Gençer (Yalovaspor)

SARI KARTLAR: Muhammed Uğur Kalço (Altınova Belediyespor). Ramazan Talha Çetin (Yalovaspor)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.