yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

DEPREMİN 23. YILI YALOVA’DA ANILDI

DEPREMİN 23. YILI YALOVA’DA ANILDI
17.08.2022 14:24
0
A+
A-

 

  • 17 Ağustos Marmara depreminin ardından 23 yıl geçti. Depremin 23. yıldönümünde hayatını kaybedenler bir kez daha rahmet ve özlemle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan katılımcılar, sahildeki Deprem Anıtı’na kadar ‘sessiz yürüyüş’ gerçekleştirdi.

  • Deprem günü kaydedilen kurtarma görüntülerini izleyen vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

17 Ağustos 1999 depreminin 23’üncü yıldönümü nedeniyle Yalova Belediyesi ile AFAD İl Müdürlüğü tarafından anma etkinliği düzenlendi. Programa; Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP İl Başkanı Namık Öz, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Doğan Toncer, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldılar.

Karanfil bıraktılar..

Program, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Deprem Anıtı’na kadar gerçekleştirilen ‘sessiz yürüyüş’ ile başladı. Depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta gelen vatandaşlar, isimlerin yazılı olduğu sütunlara karanfiller bıraktılar. Ardından ise deprem günü çekilen ve gün yüzüne çıkan fotoğraflar gezildi.

İkramlar yapıldı..

Yalova Belediyesi tarafından kurulan standın başına geçen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, vatandaşlara sıcak çorba ve helva ikramında bulundu.

Deprem günü kaydedilen görüntüler izlendi..

Deprem günü kaydedilen kurtarma görüntülerini izleyen vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı. Ardından aynı alanda devam eden programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan mevlid-i şerif takip etti. Depremin gerçekleştiği saat 03.02’yi gösterdiğinde ise yaşamlarını yitirenler için dualar okundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.