yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

DEPREM KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

DEPREM KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
17.02.2023 16:35
0
A+
A-

Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapılan Deprem Koordinasyon Toplantısı, il, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürlerinin katılımıyla İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Deprem Koordinasyon Toplantısı, Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında toplandı. İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya belediye başkanları, kurum müdürleri, ilgili amirler ve idareciler katıldı. Toplantıda yaşanan büyük afet sonucu Yalova’da yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Depremzede İrtibat Ofisi’nin aktif çalışma yürüttüğünü belirten Vali Erol, afet bölgesinden Yalova’ya gelen depremzedelerle ilgili muhakkak kayıt yapılması gerektiğinin altını çizdi. Depremin ardından bu bölgeden Yalova’ya gelen depremzedelerle ilgili güncel verilerin de paylaşıldığı toplantıda Afetzede Takip Programı’nı da hayata geçirildiği bildirildi.

‘Kayıt altına almalıyız’..

Vali Erol, Yalova Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sosyal Market’in örnek olduğunu ve benzerlerinin tüm ilçelerde kurulması gerektiğini söyledi. Vali Erol, “Yalova’daki depremzedelerin sayısı 4 bin 500’e doğru gidiyor. 5 bin sayısına da bugün yarın ulaşırız diye düşünüyorum. Depremzedelerin kayıt altına alınmaları her geçen gün biraz daha önem arz etmeye başladı. Depremzedeyiz diye ilimize gelen vatandaşların mutlaka kayıt altına almalıyız. Bu depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi açısından önemli. Eğer doğru tespitler yapamazsak, doğru işler yapamayız. Depremzede olma vasfı kolayca da kötüye kullanılabilen bir durum. Kurumlara ve tesislere gelenler kayıt altına alınıyor, ama evlere gelenleri de ne yapıp edip kayıt altına almalıyız” dedi. Vali Erol, depremzedeler için Yalova’da psikososyal destek de verileceğini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.