yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3811
EURO
34,7832
ALTIN
2.398,38
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

DEPREM  İZLEME İSTASYONU AÇILDI

DEPREM  İZLEME İSTASYONU AÇILDI
22.12.2023 14:58
0
A+
A-

Subaşı Belediyesi ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği arasında imzalanan protokol sonucunda Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu kuruldu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Bu çerçevede deprem öncesinde gerçekleşen meteorolojik ve jeolojik değişikliklerin bir arada incelenecek olan Deprem Tahmin İstasyonu veri toplamaya başladı.

‘BİLİMSEL TEDBİRLER ALMALIYIZ’..

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, DOHAD Başkanı Fuat Agalday tahmin istasyonu hakkında incelemelerde bulunarak bilgi oldu. Canbay, “Subaşımıza hayırlı uğurlu olsun. Belediyemiz ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği ile yaptığımız protokol sonucu Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu cihazını belediye binamızda kurduk. Yalova bölgemizde bu cihazı kuran ikinci belediyeyiz. Bu cihaz, büyük depremlerin öncesinde uyarı yapacak, riskin yükseldiğinin önceden tespit edilebilecek ve yer altı hareketleri hakkında bilgi verecek. Bu çalışmayı başlatarak depremsellik ölçümlerinin yapılması, depremin öncü işaretlerinin ölçülmesi hususunda ciddi bir hazırlık yaptık. İnşallah böyle bir felaketi yaşamayız. Ancak deprem dilek ve temennilerden öte hepimizin bilimsel tedbirleri alması gerektiği bir konu” dedi.

‘İSTASYONLARDA TAKİP EDİLİYOR’..

Depremin öncesinde ne gibi değişiklikler yaşandığını bildiklerini dile getiren DOHAD Başkanı Fuat Agalda, “Olası Marmara depreminde Yalova büyük risk altındadır. Şu an fay hattını mevcut istasyonlarımızdan gelen verilerle her dikkatle takip ediyoruz. Amacımız beklenen Marmara depreminde vatandaşımızı erken bilgilendirerek can kayıplarını ortadan kaldırmak ya da en azında azaltmak. Marmara bölgesi ve özellikle de İstanbul ilimizde yapı stoku belli. Bu erken uyarı sistemi sayesinde halkımızın enkaz altında kalmasının önüne geçmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.