yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DEPREM BÖLGESİNE 30 TEKERLEKLİ SANDALYE

DEPREM BÖLGESİNE 30 TEKERLEKLİ SANDALYE
17.02.2023 16:37
0
A+
A-

Spastik Engelliler Federasyonu tarafından hayırseverlerin desteği ile alınan 30 adet tekerlekli sandalye, deprem bölgesindeki engelli vatandaşlara gönderildi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Hayırseverlerin desteği ile alınan 30 adet tekerlekli sandalye, Yalova’dan deprem bölgesindeki engellilere gönderildi. Konuyla ilgili konuşan Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, “Ülkemizin 10 ilinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet milletimize de başsağlığı diliyorum. Bu afette hem devletimiz, hem milletimiz seferber oldu ve üzerine düşen ne varsa yaptı. İlk günden beri bize de yoğun bir talep geliyordu. Biz kurtarma süresi boyunca tüm dernekler, federasyon ve konfederasyon olarak da üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalıştık. Deprem bölgesinde yaşayan engelli kardeşlerimiz ve afet nedeni ile engelli olan kardeşlerimizden yoğun bir şekilde tekerlekli sandalye talebi gelmeye başladı. Bölgeye gıdadan giysiye kadar birçok yardım yapıldı. Ancak, bölgede yaşayan engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalyesi, akülü sandalyesi, ortez, protez, işitme cihazı gibi materyaller enkazın altında kaldı. Ayrıca deprem sonrasında engelli kalan kardeşlerimiz de var ve onların da bu tip malzemelere ihtiyaçları var. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu olarak, vatandaşlarımızdan gelen bağışlarla 30 adet tekerlekli sandalyeyi tedarik ettik. Oradaki kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak adına deprem bölgesine göndereceğiz. Türkiye Sakatlar Federasyonu olarak da bir kampanya başlatıyoruz. O kampanyada toplanacak tüm malzemeleri de deprem bölgelerindeki engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacağız. Deprem bölgesindeki engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalyesi, akülü sandalyesi, ortez, protez, işitme cihazı ve hasta bezi gibi bir çok malzemeye ihtiyaçları var. Afet bölgesinde zarar görmüş kardeşlerimizin başka illere transferleri de söz konusu. Engelli kardeşlerimiz gittikleri illerde de bizlerden destek istiyorlar. Oralarla ilgili de bireysel çözümleri üretmeye çalışıyoruz” dedi.
Hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu..

Öte yandan Yeni Yaşam Engelliler Derneği de depremde hayatını kaybedenler için Kuran’ı Kerim okuttu. Derneğe üyeleri ve engelli ailelerinin katılımı ile gerçekleşen program hakkında bilgi veren Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhları için derneğimizde Kur’an tilaveti gerçekleştirdik. Büyük acılar yaşadık. Zor bir dönemden geçiyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.