yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3531
EURO
34,7877
ALTIN
2.393,27
BIST
10.258,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

‘DENİZ KUVVETLERİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ’

‘DENİZ KUVVETLERİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ’
19.01.2024 19:45
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sefine Tersanesi’nin yeni deniz platformları teslim törenine katıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Yalova’ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk durağı Sefine Tersanesi’nin yeni deniz platformları teslim töreni oldu.

‘Hayırlı olsun’

4 önemli geminin teslimat töreninde konuşan Erdoğan, “Teslimatı gerçekleşen her bir gemimizin Deniz Kuvvetlerimizin gücüne daha fazla güç katacağı inancındayız. Denizde ikmal muharebe destek gemimiz TCG Derya, TCG Anadolu’dan sonraki en büyük gemi olma özelliğine sahiptir. TCG Derya’nın hizmete girmesiyle yüzde birliklerin akaryakıt ve su ikmalleri süratle yapılacak, muharip unsurların akaryakıt bütünleme ve su ihtiyaçları harekat alanına yakın bölgelerde rahatlıkla karşılanacaktır. Bugün hizmete verdiğimiz lojistik destek gemimiz TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi, muharip unsurların akaryakıt, tatlı su ve yiyecek ihtiyaçlarını temin edecektir. Teslimatı yapılan gemilerimizin donanmamıza ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hayırlı olmasını diliyorum. Bize bu sevinci ve gururu yaşatan herkese, her kuruma şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

‘İlk insansız su üstü aracımızı da donanmamıza teslim ediyoruz’

MİLGEM Projesi’nin beşinci gemisi TCG İstanbul’un Türkiye’nin yerli imkanlarla ürettiği ilk milli firkateyni olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gemimize farklı radar, yakın hava savunma ve elektronik harp sistemlerimizi kendi imkanlarımızla geliştirerek entegre ettik. TCG İstanbul’a entegre edilen sistemlerden biri de Milli Dikey Atım Lançer Sistemi’dir. Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla yetinmiyoruz, aynı zamanda dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracımızı da donanmamıza teslim ediyoruz. Otonom su üstü deniz aracımız MARLIN SİDA, istihbarat, keşif ve gözetleme, su üstü harbi, elektronik destek ve elektronik taarruz görevlerini insansız ve tam otonom olarak icra edecektir. Projeye hayat veren mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, işçilerimizi kutluyor, kendilerine şükranlarımı ifade ediyorum. Göğsümüzü kabartan bu başarılı projelerin sırrı, kurumlarımız arasında giderek gelişen yakın işbirliği ve koordinasyondur. Savunma Sanayi Başkanlığımız öncülüğünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, askeri ve özel tersanelerimiz, ilgili devlet kurumlarımız, üniversitelerimiz, özel sektör ve KOBİ’lerimiz ahenkli bir şekilde çalışıyor. Kurumlar arası eş güdüm ve anlayış birliği güçlendikçe de bugün burada olduğu gibi oyun değiştiren projeler ortaya çıkıyor.”

Komutanlar ant içerek göreve başladı

Programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, teslimi gerçekleştirilen yeni deniz platformlarının bulunduğu şilt ile Türk Deniz Kuvvetleri’nin yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk fırkateyni TCG İstanbul’un maketi ve TCG Derya Gemisi’nin inşasında katkı sağlayan personelin imzalarının yer aldığı tablo hediye edildi. Erdoğan’ın, teslimatı yapılan gemilerin komutanlarına flandra ile hizmete giriş belgelerini takdim etmesinin ardından komutanlar ant içerek görevlerine başlamış oldular.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.