yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

DENİZ ÇAYIRLARI KORUNACAK

DENİZ ÇAYIRLARI KORUNACAK
10.12.2023 16:47
0
A+
A-
  • Marmara Denizi’nde oksijen deposu görevi üstlenen deniz çayırlarının korunması için Altınova’da önemli bir buluşmaya imza atıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Deniz çayırlarını korumak gelecek nesillere karşı bir sorumluluğumuz ve bunu yapmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

Sunum yapılıp Hersek Lagünü incelendi

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Onur Gönülal tarafından bakanlık, il müdürlüğü ve Altınova Belediyesi yetkililerine Marmara Denizi’nde bulunan deniz çayırlarının korunmasına konusunda Altınova Belediyesi Konferans Salonu’nda sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından heyet, Altınova Hersek Plajı’nda bulunan deniz çayırlarının tespitine yönelik teknik bir çalışma ve gözlem yaptı.

Hersek Lagünü’nü incelediler

Heyet daha sonra, Hersekzade Ahmetpaşa Külliyesi, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni gezerek incelemelerde bulundular.

Deniz çayırlarının önemi

Denizlerin akciğerleri olarak tanımlanan ve Akdeniz’e özgü deniz bitkileri olan deniz çayırları, denizlerdeki canlı yaşamı için en verimli bölgeleri oluşturuyor. Deniz çayırlarının balık stoklarının ve denizdeki oksijen dengesinin devamlılığının sağlanmasında önemli rolleri bulunuyor.

Önemli isimler katıldı

Programa; Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova Belediye Meclis Üyeleri Hasan Karabacak ve Şaban Cineviz, ÇŞİB Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Marmara Denizi ve Adalar özel Çevre Koruma Daire Başkanı Murat Demircioğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (ÇŞİB) Yalova İl Müdürü Murat Alacatlı, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Onur Gönülal, bakanlık ve Altınova Belediyesi yetkilileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.