yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

‘DEĞERLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ’

‘DEĞERLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ’
31.05.2022 15:46
0
A+
A-

 

 

Haber  /Zeynep TAŞTAN

Yürüyen Köşk Derneği Başkanı Metin Erdoğan, Dünya Çevre Günü kapsamında bazı açıklamalarda bulundu. Ülkemizde orman yangınlarının ve çevre kirliliğinin hızla arttığını söyleyen Erdoğan, “Bu durum böyle devam ederse; buzullar erimeye devam edecek ve ekolojik dengeler bozulacaktır. Müsilaj, hortumlar, seller, kuraklık, açlık, hastalıklar, savaşlar kaçınılmaz olacaktır” dedi.

‘Sağlığımız risk altındadır’..

Marmara Denizi’nde yaşanan kirlilikten bahseden Erdoğan, “Kentlerin rant uğruna betonlaşmasına izin vermeyelim. Daldaki bülbül sesinin, denizdeki lüfer balığının, topraktaki kokunun, dağdaki sincapın, güldeki kokuların geri gelmesi için önlemler alalım. Toprağa, havaya ve denize atılan çöplere, akıtılan kimyasal atıklara, tarlada kullanılan zararlı ilaçlar tüm canlıların sağlığını tehdit ediyor. Özellikle doğamızı tahrip eden taş ve maden ocaklarına müsaade etmemeliyiz. Arıtma tesislerinin iyi çalışmasını sağlayalım. Kutuplara kadar uzanan çevre kirliliği pandemi döneminde daha da çok artmıştır. Marmara’da yaşanan müsilaj (salya) olayı çok düşündürücüdür. Bunun nedeni denize dökülen çöpler ve akıtılan fabrika atıklarıdır. Marmara Denizi’nde insanlar denize giremediği gibi, balıklar da yaşayamamaktadır. Sağlığımız risk altındadır” diye konuştu.

‘Sanayiyi Yalova’dan uzak tutmalıyız’..

Çevre sorunlarını azaltmak için Yürüyen Köşk Derneği (YKD) olarak bazı önerilerde bulunan Erdoğan, “Öncelikle Yalova’nın havasını, suyunu ve denizini temiz tutmalıyız. Komşu illerimiz olan Bursa ve İzmit’te hayatı felç eden sanayi kirliliğinden ders almalı ve sanayiyi Yalova’dan uzak tutmalıyız. Yalova’ya özgü değerleri iyi korumalıyız. Ata yadigarı Yürüyen Köşk ile Toprak Dede Hayrettin Karaca mirası Karaca Arboretum’a gözümüz gibi bakmalıyız. Bu alanlara bir çivi dahi çakmamalıyız! Çevre okullardaki tüm öğrencilerin bu eşsiz mekanları gezmelerini sağlamalıyız. Her şeyin başı eğitimdir. Türk kültürünün bir parçası olan ağaç sevgisi, özellikle zeytin ağacının önemi çocuklarımıza anlatılmalıdır. Diğer taraftan kendisini Yalovalı olarak kabul eden Efsane Çevreci Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemiz topraklarından çıkan diğer üç büyük çevreci önderimizin Manisa Tarzanı, Halikarnas Balıkçısı ve Hayrettin Karaca doğa sevgisi ve çevrecilik anlayışı müfredata alınmalı ve çocuklarımız doğa sevgisiyle yetiştirilmelidir” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.