yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3631
EURO
34,6632
ALTIN
2.391,94
BIST
10.189,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘DAYANABİLDİĞİMİZ KADAR DAYANACAĞIZ!’

‘DAYANABİLDİĞİMİZ KADAR DAYANACAĞIZ!’
14.08.2023 15:41
0
A+
A-

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Baş, HABERCİ’ye konuştu:

..”ŞOFÖRLERİMİZİN MAAŞLARINI VEREMEYECEK DURUMA GELECEĞİZ.”

  • Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, son zamanlarda yapılan akaryakıt zamları ve giderlerin artması nedeniyle zor durumda kaldıklarını ancak yeni bir zam yapmamak için dayanabildikleri yere kadar dayanacaklarını söyledi.

 

  • Bundan 1,5 yıl öncesine kadar hiçbir şekilde zam yapmadıklarını kaydeden Baş, diğer sektörlerde olduğu gibi toplu taşıma sektöründe de maliyetlerin giderek arttığını ve minibüs esnafı olarak direnmeye çalıştıklarını dile getirdi.

 

  • Haber / Onur Erdik

 

Son dönemlerde yaşanan üst üste zamlar, Yalova’daki minibüs esnafının da belini büküyor. Artan maliyetlerden dolayı zor durumda kaldıklarını belirten Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. Minibüs ücretlerine yeni bir zam yapmak istemediklerini ifade eden Baş, ilerleyen günlerde maliyetlerin artması durumunda değerlendirme yapabileceklerini kaydetti.

‘Dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağız’..

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, “Son dönemlerde ülkemizde yaşanan ekonomik şartlardan dolayı yapılan zamlar ve artan maliyetler karşısında minibüsçüler olarak zor durumda kalıyoruz. Biz dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağız. Yeni bir zam yapmamak için uğraşıyoruz. Enflasyonun yüksek seyretmesi ve buna bağlı olarak da yaşanan zamlara yenilerinin eklenmesinden dolayı minibüs esnafı olarak biz de sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yapılan zamlara sadece akaryakıt zammı olarak bakmamalıyız. Bizlerin minibüslerinin yıllık vergileri, kasko ve trafik sigortaları ile araçlarımızın bakım ücretleri de sürekli artmaktadır. Her ne kadar elimizden geldiğince ekonomi ile mücadele etmeye çalışsak da şuan bir asgari ücretlinin kazandığı kadar bile kazanmıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Şoförlerimizin maaşlarını veremeyecek duruma geleceğiz’..

Artan maliyetlere karşı direnmeye çalıştıklarını söyleyen Baş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “1,5 yıl öncesine kadar hiçbir şekilde zam yapmadık. Pandeminin etkisi ve enflasyonun durumuna göre zam yapmak zorunda kaldık. Son yaşanan zamlar, sadece bizleri değil, farklı sektörlerde birçok insanı da zor durumda bırakmaktadır. Ancak bizler toplu taşıma sektöründe yer aldığımız için ve dolayısıyla da günlük yaşamda insanların bir yerden başka yere gidebilmeleri için toplu taşımaya ihtiyaç duymalarından ötürü öne çıkan iş kollarından biriyiz. Buna paralel olarak da vatandaşımıza her ne kadar yansıtmak istemesek de ciddi anlamda bu zamlar ve artan maliyetlerden dolayı esnafımız aşırı derecede etkilenmektedir. Akaryakıt ve diğer giderlere bağlı olarak fiyat artışları devam ederse, bırakın kendi masraflarımızı karşılamayı, şoförlerimizin maaşlarını veremeyecek duruma geleceğiz. Şuan dayanabildiğimiz kadar dayanıp zam yapmamaya çalışacağız. Ancak bu şekilde artışlar devam ederse tekrar durumu gözden geçirmek zorunda kalacağız. Zaten öyle bir gelişme olursa da vatandaşlarımızı önceden bilgilendiririz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.