yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

‘ÇÖZECEĞİZ!’

‘ÇÖZECEĞİZ!’
25.07.2023 16:34
0
A+
A-

Elmalık ve Kirazlı köylerinde yaşanan su krizi büyürken, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk HABERCİ’ye açıklamalarda bulundu.. 

  • Yaklaşık 2 aydır Elmalık ve Kirazlı köylerinde yaşanan su problemi yüzünden, köylü yol kapatma eylemleri yapmıştı. Konuyla ilgili Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, ilk kez HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu..

Ağustos ayının sonuna kadar ufak-tefek aksaklıkların olacağını belirten Başkan Tutuk, önümüzdeki yaz aylarında bu sorunun tamamen ortadan kalkacağını belirtti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Elmalık ve Kirazlı köylerinde yaşanan su sıkıntısının 3-4 gün içerisinde çözüleceğini belirtti. Ağustos ayının sonuna kadar ufak-tefek aksaklıkların olacağını belirten Tutuk, önümüzdeki yaz aylarında böyle bir sorunun tamamen ortadan kalkacağının sözünü de verdi. HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulunan Tutuk, Yalova Belediyesi olarak taşın altına eline koyduklarını ve soruna çözüm aradıklarını dile getirdi.

‘AĞUSTOS AYININ SONUNA KADAR UFAK-TEFEK SIKINTILAR DEVAM EDEBİLİR’..

Yalova Belediyesi olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini die getiren Tutuk, “Biz, Yalova Belediyesi olarak Paşakent’teki su depomuzu doldurmakla yükümlüyüz. Paşakent’teki su depomuz dolduğu zaman Kirazlı köyündeki depoya su gidiyor. Kirazlı köyündeki su dolduğu zaman Elamlık köyüne su gidiyor. Biz, buradaki aksaklığın farkındayız. Yalova Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Çözüm arıyoruz ve üreteceğiz. Birkaç gün içerisinde bu sorun çözülecek. Ağustos ayının sonuna kadar ufak-tefek sıkıntılar devam edebilir” dedi.

‘KÖYLERİMİZİ SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ’..

Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim 14 mahallemiz var. 14 mahallemiz de bizim su abonemiz. Onlardan sorumluyuz. Köyler bizim sorumluluğumuz alanın dışında ama bu konuyu çözersek yine biz çözeceğiz. Köylerimizi susuz bırakmayacağız. Yalova Belediyesi olarak taşın alıtına elimizi koyuyoruz. Elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz. Gerekli müdahaleyi yapıyoruz bu hafta içerisinde de bitecek. Gerekli desteği vermiş olacağız.”

‘ANA İSHALE BİTİNCE SORUN ORTADAN KALKACAK’..

Ana ishale çalışması bitince sorunun ortadan kalkacağını belirten Tutuk, “Ana ishale hattı çalışması bittiği zaman bütün köylerin su sorunu bitmiş olacak. Bölgeye 3 tane 4 bin tonluk su deposu yapıyoruz. 3-4 gün içeisinde konuya çare buluyoruz. Fakat Ağustos’un sonuna kadar ufak-tefek aksaklıklar devam edebilir. Önümüzdeki yaz böyle bir sorun kalmayacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.