yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Çocuklar Trafik Eğitim Parkı’nda erken yaşta tecrübe sahibi oldular

Çocuklar Trafik Eğitim Parkı’nda erken yaşta tecrübe sahibi oldular
31.05.2022 15:48
0
A+
A-

 

Haber / Esin KAYA

Yalova Belediyesi, çocuklara küçük yaşta trafik bilinci kazandırmak amacıyla Trafik Eğitim Parkı’nda kuralları uygulamalı olarak öğretiyor. Belediye, emniyet ve jandarma ekipleri çocuklara kuralları hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıyorlar. Yalova’da eğitimin eğlenceye dönüştüğü parkta renkli görüntüler ortaya çıktı.

16 Mayıs’ta başlayan uygulamalı dersler, Yalova’daki okulların tamamını kapsadı. Trafik Eğitim Parkı’na gelen çocuklar, teorik dersleri jandarma ekiplerinden aldılar. Güvenlik önlemleri, yaya geçidi ve emniyet kemeri kullanımı çocuklara anlatıldı. Ardından akülü araçlar ile parkura çıkıldı. Çocuklar için özel olarak hazırlanan parkurda renkli görüntüler ortaya çıkarken, minikler erken yaşta tecrübe sahibi oldular. Binlerce çocuk verilen eğitim sonunda sertifikalarını aldı.

11 YAŞINDAKİ EYÜP’TEN SÜRÜCÜLERE DİKKAT UYARILARI..

Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Eyüp Gümlemeç, “Yaklaşık 2 ay önce bisiklet ile kaza geçirdim. Şu an kolum alçıda. Burada öğrenci arkadaşlarıma bisiklet kullanırken kask, dirseklik ve dizlik takmalarını öneriyorum. Sürücü olan herkese ise kırmızı ışıkta durmalarını, yayaya yol vermelerini ve biz bisiklet kullanan kişilere dikkat etmelerini rica ediyorum. Eğitim bizler için oldukça faydalı oldu. Keyifli anlar yaşadık. Yalova Belediyesi’ne ve İl Jandarma Trafik’te görevli olan herkese teşekkür ediyorum. Her öğrenci ve veliler bu alanı gelip görmeliler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.