yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

ÇINARCIK MAG’LAR TANIŞTI

ÇINARCIK MAG’LAR TANIŞTI
26.02.2023 13:40
0
A+
A-
  • Mahalle Afet Gönülleri Derneği (MAG-DER), Çınarcık’ta eğitime katılan MAG adayları ile tanışma toplantısı düzenledi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Mahalle Afet Gönülleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Çınarcık’ta devam edecek olan eğitim öncesi, MAG adayları ile tanıştı. Hem teorik hem de uygulama eğitimler sonrasında yeni MAG’ların kazandırılacağını söyleyen Başkan Karaçam, “Çınarcık İlçemizde MAG arama kurtarma eğitim öncesi ilk toplantımızı yaptık. Eğitimler başlayacak, ilk toplantıda katılanlara afet farkındalık eğitimi verildi” dedi.

‘YENİ MAG’LAR KAZANRIMAK İSTİYORUZ’..

MAG’ların öneminden bahseden Karaçam, “Mahalle afet gönüllüleri mahallenin içinden çıkmış eğitim almış ve ekipmanı olan bir kuruluştur. Eğitim, ekipman ve organizasyon sağlayarak, mahalle bazında özellikle afet sonrasındaki kritik saatlerde müdahale imkan ve kabiliyeti vardır. Yeni mahalle yapılanmalarını çoğaltmak istiyoruz. Mahalleler için kaynak temin edilirse konteynır ve iç ekipmanıyla birlikte yeni mahalleleri Yalova’ya kazandırmak istiyoruz. Marmara’da olacak deprem yoğun bir nüfusu etkileyecektir. Yalova’da arama kurtarma ekiplerine ihtiyaç duyulacak. Bu açığın kapatılması için yerel idarelerin her konuda destek vermeleri gereklidir. Yerel yönetimlerin bu konularda ciddi bir çalışma yapmaları gereklidir. MAG’lara ekipman desteğinin sağlanması için Yalova’daki belediyelerin çalışma yapmaları önemlidir. Çare sizsiniz. Eğer örgütlenmez deprem öncesinde sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız. Seyirci değil katılımcı olalım. Amacımız depremi hatırlatmak değil. Biz hatırlatmasak da ara sıra oluşan deprem herkesi rahatsız etmektedir, insanlarımız sokağa dökülmektedir. Depremle yatıp kalkmayın deprem normal bir olaydır. Deprem öldürmez, bina öldürür, bilinçli olmak deprem risklerini azaltır” ifadelerini kullandı.

‘İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİDİR’..

“Bu yılki çalışmalarımızda da MAG’ların sayılarını arttırılması için çalışıyoruz” diyen Karaçam, “MAG’ların müdahale kapasitesinin her zaman hazır halde tutulması, bilgi ve becerilerinin arttırılması için de tatbikatlar gerçekleştireceğiz. Unutulmamalıdır ki olası bir afet anında ilk 72 saat çok önemlidir. Bu sürede elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Eğitimler 36 saat içerisinde ilk yardım, yangın, afet psikolojisi, telsiz, arama kurtarma eğitimlerini kapsamaktadır. Gelin bugün kendinize bir iyilik yapın, depremde daha bilinçli daha çok bilgili olmak için bir adım ileri atlayın” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.